Sziasztok! Geforce 8800GTS -et nem tudom beüzemelni az Ubuntu alatt. Egy geforce 7900GT volt eddig benne azzal ment minden tökéletesen beryl 3d stb. Letöltöttem az nvidia honlapjáról az NVIDIA-Linux-x86-100.14.11-Pkg1.run -t. CTRL+ALT+F1 -el első konzolon kikapcsoltam a gdm-et, ez se ment elsőre vmi X server mindig futott a driver szerint, csak a sudo killall gdm segített, majd sh... és elindult az nvidia driver ami problémázik hogy nincs nvidia kernel modul és megpróbál letölteni az nvidia ftp-ről vmit de semmit nem talál persze. A driver telepít ezt azt lefut, majd visszajön a grafikus felület is de 3d ugyanúgy nincs. A driver a következőt írja: No precompiled kernel interface was found to match your kernel.... A synaptic csomagkezelővel megnéztem telepítve van libc6, elvileg a header generic is fenn van. uname -r szerint 2.6.20-16 kernel van. Szóval itt elakadtam, majd azt tanácsolták próbáljak a csomagkezelőben alkotni vmit és hivatalos ubuntu nvidia drivercsomagokkal próbálkozzak, ezzel sem jutottam előre, próbáltam nvidia-new kernelt meg new drivert de továbbra sincs 3d. Valaki tudna segíteni vagy ötlet?
Gyári NVIDIA driver telepítése
P3t1k3Szia! Régebben előfordult, hogy a legfrisebb verziójú driver nem működött egy adott felállásban, de egy korábbi igen. Próbáld meg egy korábbi driver-el. A "no precompiled kernel interface..." után valami olyan szövegnek kell jönnie, hogy elkészítheti-e maga a szükséges dolgokat? Erre igen a helyes válasz, de ehhez kellenek a kernel források! (Biztos hogy a szabványos helyükön vannak a források, és tényleg az éppen használt kernelhez tartozóak?) Ez csak egy "checklist" volt emlékezetből, ha a források is rendben vannak, szvsz. próbáld meg kicsit korábbi driverrel.
Van 1 régi TNT2 kártyám, a régi PIII gépemben. A korlátozott meghajtoknál nincs pipa. Engedélyezem, jelzi, hogy újraindítást akar, OK megtörténik. Újraindítás után viszont kék képernyő, miszerint nem lehet indítani az X servert mert nincs nVidia driver. DPKG-reconfigure xserver-xconf --> van nv illetve nvidia driver(?) Ha nvidia-t választon újraindítás után ue.a helyzet. Az nv-t választva lesz grafikus felületem, de itt ugrás az elsőpontra ismét engedélyezni kell a meghajtót :( . Próbáltam már a Synaptic segítségével telepíteni, semmi. Próbáltam már recovery módban valami nvidia-reconfig paranccsal ami jelezte, hogy beállította, de aztán ismét kék. Ilyenkor mi van? ja: és közben frissítési hiba is van, egyfolytában teleszemeteli ablakmaradványokkal a képet. Valamit lépnem kell... :( szota
szotaHello! Erről a frissítési hibáról elég szűkszavúan nyilatkoztál, mit mond? Tárolók hiányoznak, vagy mi a baja? Az Nvidia gyári driver-ek a TNT-t is támogatják, úgyhogy ebben a helyzetben én azt tenném, hogy minden storno, majd Nvidia driver letölt, init 3, utána Nvidia-*.run futtatás, majd ha szükséges, xorg.conf kézi buherálás (driver: 'nv' -> 'nvidia'). Ahogy látom, karmester írta korábban ezt az egyszerűbb megoldást, ahogy Te is próbáltad (GNOME-ból), az enyém a bonyolultabb-hegesztősebb-parancssoros, de eddig mindig összejött, és talán itt is segít. Így már próbáltad esetleg?
MZoliahhoz régebbi (ún. legacy) driver kell. a példáy nvidia-glx-legacy néven fut. benne is van az nvidia-glx csomag leírásában: If you have a TNT, TNT2, or older GeForce, you may need the nvidia-glx-legacy package instead of this one.
próbálom telepíteni a drivert, de ezt kapom: E:/var/cache/apt/archives/nvidia-glx-legacy_1.0.7184+2.6.20.5-16.29_i386.deb: pre-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett brühühü :(
ptk1000 hála, rengeteget segítettél vele!!! A kártyám: 8600GTS Galaxy, pont támogatja a legutóbbi nVidia linux-driver, a laptopon nVidia quadro 120nvs kártya van, azt is így tettem fel, tökéletesen mennek!!!
Envyvel nem probáltad felrakni a drivert?
Elvileg azzal müködnie kéne. :) http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
Okés.. Szóval. Feltettem a legújabb Nvidia drivert, és természetesen nem lehet elindítani az X-et... Na most ilyenkor mi van? Felteszek egy régebbi drivert, mert mintha azzal csináltam volna régebben, de ez így akkor sem frankó. Van valakinek ötlete, milyen módon lehetne a legfrissebb verziót feltenni?
kék háttér jelenik meg ahol konfigolni lehet a x-et?
Mert akkor a horizontális és vertikális frissítést add meg potosan azért nem enged be a grafikus felületre. Ezt meg ugy tudod pontosan ha a monitorod honlapjára felmész és megnézed a specifikácioját a monitornak
Rendszer - Adminisztráció - Korlátozott meghajtók kezelése. Kéri az admin jelszót. Pipa a 3D gyorsító-drivernél. Ezután a rendszer letölti a megfelelő nvidia-glx csomagot és telepíti. Ha minden jól ment akkor ezután kér a rendszer egy újraindítást. Újraindítás után vissza a Korlátozott meghajtók kezeléséhez és ha nincs ott akkor újra pipa a 3D gyorsításnál. Ellenőrzés: parancsorban simán kiadni a glxgears parancsot. További finombeállítások, képernyőfrissítés, gamma, stb. parancssorból sudo nvidia-settings parancs és utána értelemszerűen. Ez mind szép és jó, de KDE-ben hol van a korlátozott meghajtók rész? SEHOL! Képtelenség telepiteni ezt a rohadt drivert KDE-re ugy hogy müködjön is....
innen letöltöd a envy programot és azzal telepíted nem kell hozzá leállítani az x-et és telepítí a kernel-hez kellő dolgokat is és nem a legújabb drivert telepíti hanem detectálja a hardvered és a legbemfelelőbbet telepíti nálam 10ből 10szer jó ajánlom mindenkinek ennél egyszerűbb módszer nincs....
http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html ez lemaradt miért nem lehet szerkeszteni??? szal a fenti linken van a progi...
tizpercHali! "Ez mind szép és jó, de KDE-ben hol van a korlátozott meghajtók rész? SEHOL!" Következő Kubuntu kiadásban már lesz korlátozott meghajtós rész. http://ubuntu.hu/hir/megjelent-kubuntu-7-10-gutsy-gibbon-beta "Képtelenség telepiteni ezt a rohadt drivert KDE-re ugy hogy müködjön is...." Nekem sikerült, igaz sokat szenvedtem vele régebben, de végül működött. Nem elég hogy telepítve van a driver, külön "aktiválni" kell. http://kopibagoly.uw.hu/eszkozok/videokartya.php http://ubuntu.hu/konyvlap/nvidia-3d-gyorsitas-engedelyezese-kubuntu-7-04-alatt Sok sikert! Ne add fel tíz perc alatt!
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni két dologban. Az egyik egy 8600Gt nvidia driver feltelepítése. Az Nvidia oldaláról letöltött driver telepítésekor karakterkódolási hibát ír ki. A csomagkezelőben pedig nem tudom, melyikre van szükségem. Másik problémám a Compiz telepítésével van, amit az előző lépés miatt el sem tudtam kezdeni. A Compiz oldalán leírt lépések nálam máskép jönnek ki. Ha valaki kézenfogva végigbírna vezetni a telepítés lépésein annak nagyon hálás lennék. Tudom, hogy láma problémák, de engem nagyon frusztrálnak. Üdv Péter.
Tisza Péterhttp://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html Ezt próbáld meg feltenni először. Nekem simán műxött.
Sziasztok, frissítettem a Linux Kubuntumat 7.04-ről 7.10-re és most nem tudom használni a grafikus kártya-meghajtómat rendes Nvidia driverrel. Ilyenkor mit kell tenni, hogy azt is frissítse? Üdv, András