bartaszilinem fáj. nem tudod, miről beszélsz. azért nem gagyi, mert aki írta, azért írta, mert NEKI volt egy problémája, valami NEKI hiányzott, és azt megoldotta EZZEL a gagyi programmal. valszeg azt tudja, amit NEKI kellett, hogy tudjon. hogy neked nem azok a funkciók kellenek vagy esetleg nem olyan csili-vili: na, ez nem a program baja! és hogy a gyártók adtak Linux-os drivert, akkor miért a Linux nem tud valamit? írtál a driver írójának - aki a hw gyártóhoz tartozik, nem a bármelyik Linux-hoz - hogy nem jó a driver. vettem egy viszonylag új HP nyomtatót, a HP elvileg kiemelten támogatja a Linux-ot. a driver alaptelepítésben is benne van. bedugtam, működik. egy része. a fotónyomtatás nem. letöltöttem a legújabb, HP által ajánlott driver-t, azzal sem megy. akkor most szar a Linux? mert egy cég nem képes rendes driver-t írni?
biciklizni tudsz? fel mernél ülni egy motogp hondára azzal a tudással? vagy csak egy simsonra? ugyan úgy két kereke van, kormányozni és egyensúlyozni kell (kb. 10 km/h-ig).
nekem is genius kamerám van: bedugtam, működött. aztán kernelfrissítés: nem működött. aztán utánanéztem, állítottam, és működött. so what?
ezzel együtt nem írtad, mik azok a (vigyázz!!!) INGYENES (és nem ingyen SZERZETT) Windows programok, amiket ki kellene váltani, és nem találtál Linux-os megfelelőt.