DcNdrewhallod, én amiatt vagyok csak bepöccenve egy kicsit, mert sok helyen olvasom a fórumban, hogy a windows fagy, meg rossz, meg tetű lassú, nincs azon a szinten, stb. a vista már nem az a szint, mint a régi verziók. van hardver igénye, viszont nagyon jó. felraktam az ubuntut és olyan érzés fogott el, mint annak idején a win98-al, mikor meg kellett szenvednem mindenért. másrészt meg meglepődtem, hogy szinte olyan, mint a windows. a közismert linux vs. microsoft utálat ellenére szerintem nem kéne ilyeneket írni, mert már nem aktuális a fagyás, újra indítás, ilyenek. Sőt, szerintem a másik oldal is tudna hasonlókat írni a linuxról. ráadásul nekem is sikerült kifagyasztanom a frissen telepített ubuntut. azt sem szabad elfelejteni, hogy nincs egyik a másik nélkül.
tetszik a vista, tetszenek a hasznos progik is hozzá, de nem tetszik az árak megállapítása, főleg ha összeghasonlítom, hogy mennyiért adják amerikában, és mennyiért itt nekem. tetszik az ubuntu is, a suse is, de nem tetszik a hardver gyártók hozzáállása. nem mindegy hogy mi fut azon a gépen? neki így is lóvé, úgy is. a szoftvereseket sem értem, hogy nem hajlanak az "1%" felé. Az is valami, főleg ha a te szoftvered fut majd be. Szóval mindkét rendszerrel 50-50%-ra állok. Csak az egyiket ismerem, a másikat majd megismerem :D