brekiSímán :) Vagy akár úgy, hogy van mondjuk egy zsebjelszavad, legyen "most", önmagában elég gyenge :) Tömörségre törekedve: most]8UbihU Vigyázat a speciális karakterekkel, nem mindenütt működnek, szívtam az & vagy @ jelekkel pl. Fedora vallatáskor is (wtf?), de nem ritka a szokásos weboldal-motorok között sem.

PhazeCÍgy most már minden tiszta :-) És nem is hülye ötlet:-D

Ennyivel később: 5 hónap

manfreedHelló! Én azt szeretném, ha bilentyűparancsra (pl,: Ctrl+Q) indulna a rendszergazda jogú Krusader. Meg lehet csinálni? Ez a szerencsétlen Ubuntu-Krusader nem képes azokat a mappákat törölni, amelyek nem üresek. Miért van ez? Köszönöm! Üdv!

Ennyivel később: 5 nap

teo77Törli az, csak ne használd az enter gombot amikor kérdezget

teo77???????? :) Na! Honnan akarsz mappákat törölni? A /home/teneved mappából? Vagy a / alól? Az előzőből (ha a mappát vagy fájl tetetted oda (mármint a fiók tulajdonosa, saját jogaival), akkor ezekkel a jogosultságokkal törölni is tudod. Utóbbiból meg, ha nem muszáj, ne törölj!

nikihercegSziasztok! Szeretném a gnome-commandert az Alt+Q gyorsbillentyűvel, rendszergazdai módban elindítani úgy, hogy ne kérje be állandó jelleggel a jelszót! Lehetséges ez? Köszönöm!

Ennyivel később: 14 nap

Nem tudja valaki, hogy Krusader FTP kliens részében hogyan lehet úgy használni a chmod-ot, hogy ne grafikusan tudjam állítani a jogsultságokat, hanem számot beírva? Most ha FTP-n jobb gombbal rányomok egy könyvtárra, majd jogosultságok, ott nem tudok számot beírni. De nekem kéne tudnom, hogy a chmod éppen milyen számot takar. Pl. ha 755 jogosultságot akarok egy mappára, akkor be tudjam írni, hogy 755 és ennyi.

Ennyivel később: 6 hónap

zltSziasztok! Gnome alatt nem akarja elmenteni a Krusader az aktuális ablak-beállításokat! (pl ne mutassa a funkció-gombsort, eszköz-menüsort, ilyesmi). Kerestem a config fájlokat, de nem találtam őket. A krusaderrc-n és a Krusader mappán kívül, benne egy xml-fájlal, semmit sem találtam, Hogy tudom elmenteni, configolni a beállításokat, ha már így nem? Köszönöm, tisztelettel! /Teo

Szóval senki sem tudja, hol vannak ezek a bizonyos conf. fájlok? ---Sziasztok! Gnome alatt nem akarja elmenteni a Krusader az aktuális ablak-beállításokat! (pl ne mutassa a funkció-gombsort, eszköz-menüsort, ilyesmi). Kerestem a config fájlokat, de nem találtam őket. A krusaderrc-n és a Krusader mappán kívül, benne egy xml-fájlal, semmit sem találtam, Hogy tudom elmenteni, configolni a beállításokat, ha már így nem? Köszönöm, tisztelettel! /Teo---

Ennyivel később: 3 hónap

Hello mindenki! jó rég volt már ide írva.....szal felraktam az ubu-t, és a Krusadert használom hozzá, ami sajna nyers állapotban elég bugos, de rendületlenül foltozgatom. Most az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne kezdeni azzal, hogy amikor rányomok a könyvjelzőknél(sárga csillag) a tárolóeszközökre azt a hibát kapom, hogy "A Krusader által nem támogatott protokoll: media:/" So ezzel kéne csinálni valamit....valaki tudna segiteni?

Ennyivel később: 7 hónap

Sziasztok! Most telepítettem fel Krusadert. Amikor az egérrel áthúzok egy fájlt a másik munkaterületre, akkor megérdi, hogy másolás, kivágás, vagy áthelyezés. Azt szeretném megkérdezni, hogy nem lehet-e beállítani valahogy, hogy egyből másolja át, mint Totalcommandernél? Előre is kösz!

SturmovikBeállítások -- krusader beállítása-- panel-- kijelölés mód ott tudod beállítani :)

Ennyivel később: 12 nap

Sziasztok! nekem olyan problémám lenne, hogy amikor elindítom a gépet akkor automatikusan elindul a krusader is 2 példányban. Automatikus indítások között nem találtam meg. Tehát ott nincs beállítva, hogy induljon el. Hogy lehet megszüntetni az autostartot? köszi

Miki73Kubuntuban automatikusan megjegyzi a futó alkalmazásokat, ezt kapcsold ki.

Kendekés azt hol kell? ennyire azért nem értek hozzá?:)

Miki7310.04-en tudom most megnézni: Beállítások -> Rendszerbeállítások -> Speciális -> Munkafolyamatok -> Bejelentkezéskor -> Indítás alapállapotban

Kendekilyet nem találok. 10.10em van. Olyat látok, hogy automatikus indítás. de itt nincs benne a krusader

Miki73Sajnos Maverickben nem tudom jelen pillanatban megnézni, nem használok egyébként sem Kubuntut. Az új kiadásban kissé át van rendezve, de bizonyára képes leszel arra, hogy megtaláld magadtól is, az elv ugyanaz. Vagy jön valaki aki használja a rendszert és megmondja.

Miki73Ez egy ismert bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/krusader/+bug/641650 Itt található megoldás: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=10222204 Azaz Beállítások -> krusader beállításai-> indulásnál a nyitókép megjelenítésénél vedd ki a pipát. Ha ez nem működne, akkor a killall krusader paranccsal zárd be az alkalmazást.