Próbáld meg úgy, hogy a service name helyhez nem írsz be semmit.

Ha minden igaz akkor, amit egyéb fórumokon írnak, akkor az a gond hogy "nem minden routerrel működik együtt a diginet. Ez állítólag a digi hibája. Most olyan ember után vadászok, aki már megosztotta valamilyen routerrel. A gond, hogy mivel a sebessége miatt othoni szervert simán rá lehet kötni, általában épp ezért számítógéppel osztja a nagy többség a netet.

lukacrHosszas keresgélés után megszületett a megoldás, ami eléggé banális. A routeren csak a felhasználónevet és a jelszót kell megadni, a service name-et nem. Azaz nem kell megadni neki, hogy DIGINET.

lukacrValóban, a Digi elég rouet érzékeny, én már megszenvedtem vele. A korábbi SMC Wifi routerrel nem volt hajlandó működni, most ezért egy Linksys WRT54GL típusú router-t használok, ezzel tökéletes az együttműködés :D

Aki PPPoE-n keresztül akar csatlakozni, meg kell adni egy statikus IP-t, ami a lépcsőházban található switch címe (általában: 192.168.0.1). Valamint állítólag a szolgáltatás neve mezőt - már amennyiben van ilyen - üresen kell hagyni. Nekem így sikerült belőni a D-Link DI-604-es routert a PPPoE-s DigiKábelnethez. http://img219.imageshack.us/my.php?image=megoldssy6.jpg

Ennyivel később: 6 hónap

Tisztelt Diginet hasznalok! Tegnaptol vegre el a diginetunk, es elakadtam .. Az elso problemam - a diginet utp kabellal, utp dugoval allt be a lakasba. a router wan fogado - csak telefon dugot kepes befogadni (gondolom a vazellin ezen nem segit :) A masodik dilemma - egyaltalan ezt a beallast, a wan -ba kellene-e dugni? a routerem felhasznalot csak a wanon keresztul tud beazonositani. Ugy-hogy elakadtam, mint teherauto a krumplifoldon :( Kerem Onoket segitsenek!

ahojanmiféle router ez? a digitől jövő kábelt a wan-ba kell dugni a gépeket meg a többibe. de viccet félretéve... komolyan érdekelne miféle router, hogy csak telefon méretű dugót hajlandó magába engedni.

m3lpiszinkronizálnom kell?XD azt jelenti hogy a routerbe olyan dugót lehet beletolni mint a telefonzsirnornak van:D

m3lpiKöszönöm az érdeklődést m3lpi! THOMSON SpeedTouch 780i WL

aadamKöszi a tolmácsolást aadam! Szerencsére csak a WAN telefondugó méretű ( a szerelő srácot hiába kértem, hogy azt húzzon rá, Ő ragaszkodott az előírásaihoz - a kapcsolat hálókártyához tudjon csatlakozni - azt ugyan belátta, hogy a négy ér beleférne a telefon dugóba is, csakhogy az UTP kábel kör keresztmetszetű, a telefonzsinór meg téglalap!!!! -paff). Most azon spekulok, hogy készíttetek egy átalakítót - mivel a krimpelő fogómat "kölcsönadtam" ....

Ennyivel később: 9 nap

ahojanNos - nem véletlenül kétkedtem (első bejegyzésem), hogy hova kell dugni azt a fránya dugót - ezzel a routerral nem fog menni - uis a telefondugó egy a routerba integrált ADSL modemhez csatlakozik, vagyis az átalakító nagyon-nagyon halott ötlet :)

Ennyivel később: egy hónap

lukacrHuhhh...köszi! Életmentő hozzászólás, a DIGInet-hez tényleg nem kell service name-et beírni!!!!!!! PPPoE kapcsolat + felhasználó + jelszó..ennyi. Újra nagyon köszi! :)

Ennyivel később: 3 év

Sziasztok! Nem tudom nézi-e még majd valaki ezt a témát de hátha. Nekem az lenne a gondom,hogy mikor szépen összerakom a routert a használati utasításnak megfelelően (de egyébként is egyértelmű minden,nem nagyon lehet eltéveszteni semmit),újra kell indítani a gépet ugyebár.Na ez után kéri hogy nyissak meg egy böngészőt és a keresőbe írjak be egy (szerintem) IP címet,majd nyomjak entert és akkor meg kéne jelennie az oldalnak amin be lehet írni a felhasználót ,jelszót stb.Na itt van a gond,ugyanis az ég világon semmi nem jelenik meg,csak az hogy nincs kapcsolat.Ilyenkor mi a teendő? Miért nem lehet megcsinálni egy routert úgy hogy mondjuk van hozzá egy telepítő CD vagy esetleg PlugIn legyen? Szóval ha valakinek lenne ötlete hogy miért nem jelenik meg nekem a menü,az kérem segítsen. Előre is ezer köszöNET! :)

zombitesoKellene az oprendszered pontos típusa, milyen routert használsz, látszik e a monitoron, hogy összelinkelt a routerrel, milyen háló kábelt használsz, milyen IP címet írtál be. Asszem ennyi infó az elején mindenképp szükséges lenne :)

hepalyNahát szia! :) -Win XP SP2-t használok,jogtisztát. A Router típusa D-Link DI-624 Air Plus Extreme G 2.4GHz, 108 G-s. -A monitoron abszolút semmi nem látszik,mintha misem történt volna. -A dobozban lévő UTP kábelt használom ( RJ-45-ös csatlakozóval persze).Ahogy bejön a szobába egy kábel ott van egy kis elosztó,két csatlakozóval.Az egyik egy sima telefon csatlakozó ( ez megy a telefonhoz :) ) ,a másik pedig a már említett UTP-s csatlakozó,innen megy a NET a géphez.Na én ezt húztam ki,ehhez csatlakoztattam a routert és innentől kezdve a routerből megy a géphez az eredeti kábel. -Az IP-t ( ha ez IP) a felhasználóiból másoltam a böngészőbe : 192.168.0.1 Na és ettől a ponttól,vagyis rögtön az elejétől nem történik semmi.Tehát az előző hsz-ben leírtakhoz hasonlóan nem jön be a beállítások ablak. :( A router egyébként villog mindenhol ahol kell mint a veszett,szóval kap delejt és a hálózatot meg a gépet is érzékeli (elvileg). Remélem lesz valami ötlet. :)

zombitesoMelyik portba dugtad a kábelt? A használat közben a net kábel megy a router wan portjába, és egy másik kábel köti össze a számítógéppel (ez pedig a router lan portjába dugva). Beállításkor a számítógépes kapcsolat elegendő (ilyenkor a wan-t akár ki is húzhatod). Nálam a Hálózatkezelőben ilyenkor két kapcsolat is meg szokott jelenni, az egyikkel mennie kell (ez nem a beállított DSL kapcsolat). Ilyenkor az IP beírása után kéri a routerhez tartozó felhasználónév-jelszó párost, majd megjelennek a beállítások. Ugye nem használtál pppoeconf-ot (mert nem kellene, megkavarja a hálózati beállításokat)? Na várjunk, te Win-t használsz? Akkor eltévesztetted a fórumot.

zombitesohttp://prohardver.hu/tema/wlan_wifi_vezetek_nelkuli_halozat_kerdesek_es_valaszok/hsz_1-50.html

zombiteso"Nem tudom nézi-e még majd valaki ezt a témát" Természetesen nem nézi senki. De ha beleírsz, előkerül, és az új hozzászólást mindenki megnézi. Nem tudom, nézed-e, hogy milyen fórumba tévedtél... ( 1. A gépednek megmagyarázod, hogy DHCP-n kérjen címet. 2. A routert reseteled, ha nem új, mert valaki elállíthatta. 3. Megnézed, kaptál-e IP-címet. 4. Ha igen, pingeled a routert. 5. Ha válaszol, támadhatsz a böngészővel. )