KendekEsetleg megpróbálom, nincs gyakorlatom, inkább csak hibavadászattal foglalkozom. De magyar-angol szövegpárból esetleg valamit össze tudok kaparni.

HtibiSzerintem próbáld meg, egy szövegszerkesztő kell hozzá csak minimum. Milyen nyelvre is szeretnéd lefordítani, románra?

KendekMent egy levél a kapcsolatfülön keresztül. Ott megkaptad a levélcímemet is, meg a választ a kérdésedre (éreztem, hogy megkérded :-) ).

HtibiOkés, meg is kaptam. Máris összeállítom neked a csomagot és válaszolok. :-)

KendekÉn meg csak holnap délután fogok ránézni, most megyek aludni, nálunk már 11 óra van, és reggel csörög az óra. :-(

Nahát! ... köszönöm én is. Jól sikerültek a betűtípusok és az ablakok "viszonyai" - a grafikus felület. Mindjárt meg is nézem, egyelőre nincs mit (miért) visszaállítani. :)

Köszi! Fent van a systemback, a rendszermentet leszedtem, és a visszaállítási pontját is. Most csinálok a systemback-kal másik visszaállítási pontot. B2man

KendekSzerintem állítsd be a Launchpad-on a fordítási lehetőséget, sokkal több embert be lehet vonni úgy a munkába, ha egy egyszerű webes felületen lehet fordítani, nem pedig .po fájlokkal kell szórakozni. :)

köszi felraktam ..az a halvány gyanúm most hogy jön nemsokára 12.04 különösen hasznos lesz... van már hozzá valami konkrét doksi egyébként? csinálom a mentést, esetleg egy olyan dolgot lehetne bele tenni még, hogy kiszámolja előzetesen a szükséges helyet és kiírja valahol?

zfoxKonkrét doksi nincsen nagyon hozzá, pláne nem angol nyelvű. Amit eddig írtam/írtunk róla már az sem 100%-os érvényű, hiszen változott azóta. Meg most még buborék tippeket sem raktam bele, hiszen egyelőre azok angolra fordítására nem vállalkoztam. A mentendő rendszer méretét kiszámolja már előzetesen telepítéskor is, meg minden egyes visszaállítási pont készítésnél frissíti az információt. Erre a folyamatjelzőnek szüksége van, hiszen százalékszámolással kalkulálja ki az előrehaladottság mértékét. Annyi csak, hogy ehhez még hozzájön a felhasználók beállításfájljainak a mérete, az nincsen előzetesen belekalkulálva, azért is villog először addig amíg azokat menti. A méretinformációt a cat /home/Systemback/.systemback/systemsize paranccsal tudod lekérni, a mértékegysége kibibyte.

Már mindent elmondtak a többiek. Igazi hiánypótló a programod. Köszönöm, köszönjük Kendek!

ricsi-pontazKirály, lefordítottam magyarra a saját alkalmazásomat. https://translations.launchpad.net/systemback

Nah, úgy döntöttem, hogy nem szórakozok vele tovább, most, hogy betoltam egy frissítést, megszüntettem a Rendszerment PPA-t. Feleslegesnek érzem, hogy egyszerre két tárolót tartsak fent ugyanazon adatok részére. Tehát arra kérnék mindenkit, hogy aki eddig az eredeti Rendszerment PPA-t használta, az térjen át a Systemback PPA-jára. Ehhez csak egy egyszerű parancsot kell kiadni terminálban:

grep -lr -e "nemh/rendszerment" /etc/apt | sudo xargs sed -i "s+rendszerment+systemback+g"
                Valamint megszüntettem a Maverick kiadás támogatását, így ha valaki még ezt a kiadást használná, az beszerezheti a SourceForge oldaláról a frissítéseket. De én úgy néztem, hogy már nem nagyon töltöttek le ehhez a kiadáshoz, úgyhogy talán ez nem nagyon érint senkit sem.

Krisztián! Csatlakozva a többiekhez gratulálok és köszönöm. Egy kérdés: A "home"-ban maradó "Rendszerment" mappa sorsa mi legyen?

NanDyKöszi. Ha az esetlegesen ott tárolt visszaállítási pontokra a továbbiakban már nincsen szükséged, akkor nyugodtan törölheted. sudo rm -rf /home/Rendszerment Root jogosultsággal indított fájlkezelőnél figyelj, hogy ne a kukába helyezze, mert azt nem tudod egyszerűen kiüríteni.

Gratulálok! Már egy ideje kíváncsi voltam, hogy miért is nem fordítottad le angolra, bár tisztában vagyok vele, hogy nem lehet egyszerű munka. Én ugyan nem beszélek angolul, csak az édes anyanyelvemen, magyarul, de én is azt gondolom, hogy így sokkal nagyobb esélye van annak, hogy előbb-utóbb be kerüljön a Systemback a hivatalos tárolókba. Ha már fejlesztés, változtatás, akkor van egy-két kérdésem: Lesz-e lehetőség arra, hogy a Systemback-el készített lemezképből telepítve egy, a swap, a /, a /home partíciókon kívül más partíciót is tudjunk csatolni a telepítés során? Szerintem jól jönne, bár tudom, hogy telepítés után az adott partíciót az fstab szerkesztésével lehet automatikusan csatolni gépindításkor, ami nem is olyan bonyolult, de mi van akkor, ha egy olyan felhasználó fogja használni, a Systemback-et, akinek ez kínai? Nagy segítség lenne neki, csak megadja a kézi csatolási pontot, és kész! Valamint, és ez engem már egyszer-kétszer megszívatot, van-e lehetőség arra, hogy a rendszerfrissítés folyamán csak azokat a csomagokat telepítse, amelyeket én engedek meg? Ezt azért kérdezem, mert nekem az Ubuntu 10.04.4-es rendszerem 3.0.0-17-es kernellel megy, ami zárolva van, de van a rendszerben egy "alap kernel" , a 2.6.32-40-es, amit ha eltávolítok, meghal a rendszer. Ehhez a gyári nvidia 173.14.31-es zárt meghajtó van telepítve. Ha valaki kérdezi miért, azért mert a 2.6.38 feletti kernelekkel nem megy a 173.14.27-es meghajtó, amit a jockey-gtk telepít. Szóval, hiába volt zárolva a kernel (3.0.0-15), a Rendszerment-et ez nem érdekelte, és felrakta a jelenlegi kernelt. Ami azt eredményezte, hogy én meg telepíthettem újra a gyári nvidia zárt meghajtót. A legérdekesebb ebben az, hogy előtte a frissítéskezelőt futtatva megnéztem, hogy akar-e új kernel települni, a listában nem láttam semmit, ami erre utalna. Ott megcsináltam a frissítést, aztán rászabadítottam a Rendszermentet az oprendszeremre, újraindítás után meg majdnem agyvérzést kaptam, volt 14 percem a munkába való indulásig, de megcsináltam a meghajtó telepítését, hogy a család ne lássa ezt a ronda felbontást. Tudom, hogy ez a kérés már felér egy plusz frissítéskezelővel, de azért de jól jönne egy lehetőség, hogy én mondjam meg a Systemback-nek, hogy mi települhet és mi nem!