1% felett a Linux
ricsi-pontazigy mar vilagos. "informaciohianyom" volt :) viszont akkor a felteves is lehet teves. marmint az 1 mrd pc. eleg kevesnek tunik ez nekem
uhh,én örülök neki nem haragudtok ha hozok +usert?
sorhaslehet, 2 milliárd. akkor 200 millió MacOS? és igen, ricsi-pontaz írta a nyilatkozatokat. A lényeg, hogy hiszem az 1%-ot, nem hiszem a 100-200 millió Mac-et. Nem hiszem el ezt a statisztikai adatot. :) ha meg mégis így van, akkor bocsi. :)
Sziráki Tamásstimmel azt en sem :)
DattiAzért, mert félnek, hogy változás lesz a felhasználóbarátság, bolondbiztosság és egyéb felszíni dolgok terén. Konkrétabban: félnek, hogy veszít jelentőségéből a jól megszokott parancssor. Persze attól nem kell félni, hogy lesüllyed arra szintre, mint a Windowsban levő MS-DOS parancssor (kb. alig lehet parancssorból valamit elvégezni), de már most is sok olyan művelet van, amit egyre többen, egyre gyakrabban GUI alól végeznek, és nem a jól bevált parancssorból. Igazán én azt nem értem, hogy miért ekkora probléma a barátságosabb felhasználói felület térhódítása. Akit zavar, annak ugyanúgy ottvan a parancssori felület, a maga összes alkalmazásával.
inverzstickNem egy embert ismerek, aki Win Millennium/95/98 alatt simán legyalulta a rejtett fájlokat, mivel azok csak "feleslegesen foglalják a helyet", meg "úgysem használom semmire". Linuxon ezzel kapcsolatban kicsivel jobb a helyzet, mert az alapértelmezett felhasználó nem root-ként jelentkezik be, így pl. nem fogja tudni kinyírtni a /boot könyvtárat. Az meg miért baj, hogy nem csak rendszergazdák, rendszerprogramozók, informatikusok és "kockák" használják a Linuxot? Nem ez lenne a cél, hogy minél többen használják ezt a rendszert? Akkor meg hol a gond? :-D
[törölve]Azért csak jobb érzés látni, hogy a kedvenc rendszerünket nem csak a felhasználók fél százaléka használja. :-) Emellett nagyon is számít, hogy mennyien használják. Minél többen használnak egy rendszert, annál többen fognak fejleszteni rá. És minél több alkalmazás készül az adott rendszerre, az annál jobb nekünk. :-)
És ezt a százalékot honnan veszik? Ennyien töltötték le/rendelték meg valamilyen formában? Netalán ezeket telepítették új note/netbookokra, asztali pckre? Érdekes, nem annyi az az annyi. Én azért már használgatom néhány részét a 9.04-nek de van amiben még nagyon nem erősködik -inkább erőlködik és maradt 1-2 esetre a win. Másik oldala: beajánlottam/bemutattam néhány ismerősömnek (ami alapból benne van + néhány apróság mivel nekem nagyjából netezni van), tetszett is nekik de néhány nap használat után majdnem hardvercsapást kaptam a fejemre, hogy már azonnal tegyem nekik vissza az xp-t vagy épp a vistát -ami egyébként grubban benne van csak ki kéne választani bootidőben (jól mondom?) de hát az értelem itt kezdődne -ami nem sok van egyeseknél. Nekik marad a windóz (meg a kőbunkó) mert nekik való mi meg haladni akarunk a korral és a környezetünkkel.
TBC_z87az lenne a cél? ezzel nem értek egyet! szerintem a cél az lenne, hogy aki használni akarja, az normálisan tudja használni... gondolok itt elsősorban a hardvertámogatásra, hogy sok gyártó egyáltalán nem ad ki linuxos drivert, és nem is segíti a közösséget, hogy írjon magának... ha azt vesszük alapul, hogy sok felhasználó esetén a gyártók is jobban odafigyelnek a linuxra, egyetértek veled de én nem akarok rábeszélni senkit a linuxra. rólam tudják suliban is hogy linuxot használok, szal ha kérdésük van, hozzám jönnek oda. én válaszolok is, de csak akkor mondom hogy próbálja ki valaki a linuxot ha látom értelmét. múltkor pl odajött 1 srác hogy meséljek neki róla, mert hallotta hogy counter strike-ban több fps-t lehet elérni linux alatt -.-" hát mondom én ilyenről nem tudok, rakd fel nem nehéz, próbáld ki de max 2 nap után menni fog vissza a windows. tehát ha valaki így áll neki (semmi utánaolvasás vagy ilyenek) akkor sztem csak az lesz amit inverzstick már leírt...
pewieHa valoban a netes statisztikak alapjan keszul a dolog akkor talan hiheto... bar ez jelentheti azt is hogy a linuxosok aktivabb netes eletet elnek mint a windowsosok... En linuxos vagyok es en aktivabb netes jelenlettel birok mint a felesegem aki windowsos - bar netezni o is linuxon szokott - Na ennyit a statisztikarol. Nalunk otthon ugyanis alabol a tuzfalon van net, es a windows alol belepunk a tuzalra XMING-reven es a netet mar linuxon kapja kicsi parom...
garferinem feltétlenü ide mert aztsem tudja mi a windows mi a linux csak egy linuxra áthívni próbálja ki mien?