gabenÉn már kezdem azt gondolni, hogy ez nem is videókártya függô. Mert több fórumon olvastam, hogy 9600XT-vel hibátlanul megy, és még többön, hogy meg se mukkan a CF. Nálam épp a köztes állapot van. Kizárólag az Envy-vel hajlandó megmozdulni de nem mondanám, hogy csudaszép. Forog a kocka meg hajlik az ablak meg minden, de körülbelül egy tekerôs diafilm mozgalmasabb, mint ahogy nálam csillogva-villogva bezáródik egy ablak. P4 2,6 GHz, 1GB RAM. Nem hiszem hogy problémát kéne okoznia néhány látványelemnek, de mégis. Két hete küzdök vele, mindent kipróbáltam amit itt olvastam, és sok külföldi fórumon is keresgéltem, még a "blacklist check"-et is kikapcsoltam, és úgy tûnik ez a max., amit ki lehet/tudok hozni belôle. Ez van :(
Compiz-Fusion beüzemelése ATi kártyán
Sziasztok! Nálam az a gond, hogy miután felteszem az xserver-xgl csomagot, oda lesz a direkt rendering-em. direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose) Előtte viszont "Yes" volt. Ati X1400 kártya + Zárt meghajtók engedélyezésével kelt életre. Egyébként más probléma nincs vele. Minden megy most tökéletesen, csak ezt nem értem. Valakinek van ötlete?
svarcelőbb írtam. nem olvastad? az xgl desktop NEM támogatja a DRI modult (ubuntuforums.org-on keres rá ott olvastam), de ettől függetlenül van 3D! az fglrx driver AIGLX-el nem valószínű, hogy fog menni, talán az ATI honlapon lévő új driver az már megy, de szerintem még mindig nem tökéletes. igaz az én karim "régi". nem kell foglalkozni vele, én is így voltam vele. így hagytam, mert a glxgears parancsra így is ~dupla akkor FPS értékeket produkált mint a nyílt forrású "ati" driverrel.
Sziasztok! Ismét a segítségeteket szeretném kérni. 7.10et tegnap este frissítettem 8.04re. Ment is minden, peron-elsőre, illetve azt hittem. Compiz megy, meg úgy általában minden. CSakhogy amikor kimentem cigizni (lehet ám, hogy ez volt a gond :) ) elindult a screensaver, mire visszaértem, és hát,hogy is mondjam csak "kissé" szaggatott. Ejha,gondoltam, lessük csak meg.. Amikor akartam változtatni a screensaveren, ott kapásból beállt a gép. Hujjújjj. (ATI zárt meghajtó bekapcsolva.) Na "kisördög" feltámadt bennem: Állítani próbáltam a monitor felbontásán, hát ezt a választ kaptam: The X Server does not support the XRandR extension. Runtime resolution changes to the display size are not available" . Ajjjajjj. Terminal - glxinfo szerint Direct rendering:no . Na itt naogyon felcsúszott a szemöldököm, egészen a homlokom közepéig... Ha nem megy a directRendering, akkor hogy megy a Compiz? Ez a 8.04 jellegzetessége? A 7.10nél is voltak gondok eleinte,de az itteni remek csapatnak, és fórumoknak köszönhetően minden "jórafordult" De most megint majdnem a kardomba dőltem :( (Ja, majd'elfelejtettem, természetesen a DVD és egyéb videofile lehátszása is élvezhetetlenül darabos)
SavariusNos én jelenleg ott tartok a Hardy-val, hogy ATi driver engedélyezése és restart után csak fekete képet kapok, totál kifagyással, szóval sajnos nem tudok neked segíteni ez ügyben. Ezen az oldalon találsz pár beállítási lehetőséget a Compizhoz. Videólejátszós problémára is van opció. Üdv!
garferiKedd: THX, sasolom. Mondjuk az elgondolkodtató, hogy a Compiz megy DirectRendering nélkül :) Péntek: Compiz OK, Direct Rendering:No Továbbra is :) Végül is annyira nem zavar, csak a csőrömet böki :D Vasárnap: Ehh, már feltettem a ati-driver-installer-8-4-x86.x86_64.run -t is, de semmi változás. Sőt, valamiért az ATI CCC azt mondja, hogy nincs ATI driver telepítve. Pedig határozottan emléxem, hogy vagy 10 perccel ezelőtt raktam fel :)
Kaptam ma jelzést hogy van új frissítés, elindítottam a frissítéskezelőt, felrakta az ?új? compiz setting managert.
Ezek után az advenc desktop efekt eltűnt, próbáltam elindítani a compizsetting managaert, de semmi, terminálban elindítva ezt kapom:
zola@ubuntu:~$ ccsm
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/ccsm", line 45, in
zola79Közben megtaláltam a megoldást, ha esetleg valakinek ilyen gondja lenne: sudo gedit /usr/bin/ccsm itt megkeresni az állábi szöveget tartalmazó sort: idle = ccm.IdleSettingsParser(context) és elé rakni egy # jelet: # idle = ccm.IdleSettingsParser(context) hogy így nézzen ki, majd mentés, és indul a compiz setting manager.
garferiNem biztos hogy kincs... :( Ha a vizuális effekt be van kapcsolva, akkor csak két asztallapot enged, így kocka sincs. Igaz ekkor az asztallapot lehet forgatni, meg az összes compiz effekt működik rajt. Ha ki van kapcsolva a vizuális effekt, akkor enged több asztalt is. Fogalmam sincs miért nem enged 2-nél több azstallapot beállítani. Ahogy olvasgattam gyatra angol tudásommal a külföldi fórumokat, lehet mégiscsak a "kiba dock" kavart be, vagyis a 3. féltől valő szoftver engedélyezése.