Sziasztok! Gaferi leírása alapján sikerült működésre bírnom a Compizt, mivel eredetileg nem működött. Nagyon tetszett nagyon szép volt, csak amikor meg akartam nézni egy filmet derült ki a turpisság. Az mplayer behozza az első képkockákat, majd a rendszer hirtelen kijelentkezett. Az alapbeállítás "X11 (OpneGL) - multiple textures version" volt. Próbálkoztam mással is, de azzal dem lett jobb. ATI Radeon X200M-es videokártyám van fglrx driverrel. (Envy-vel raktam fel) Keresgéltem neten, de nem találtam megoldást. Aztán elkezdtem próbálgatni, hogy mi okozta a hibát. -Ha letiltom a Compizt, akkor sincs video -Ha az xorg.conf-ban 0-ra állítom a Compizt, akkor sem megy -Ha eltávolítom az xserver-xgl-t és 0-ra állítom a Compizt az xorg.conf-ban, akkor újra jól működik az mplayer -Ha később 1-be állítom az xorg.conf-ban, és a Compizt is engedélyezem, akkor a Compiz működik - úgy tűnik, nempróbáltam ki mindent -,de a kiválasztott codectől függően lassú vagy megfelelő gyors a videokép (ha lassú, akkor kb fele olyan gyors, a hang jó sebességű) és ha nincs teljes képernyőn, akkor villog -bármely codec esetén, amit kipróbáltam - (vagy fekete, vagy a film megy), de hang van és normál sebességgel fut. (Ha csak X11 OpenGL-t választok egyáltalán nincs kép, a többivel el sem indul a lejátszás) Volt hogy hiányolt DirectShow codecet, de nem mindig, codec pack-tól függ. (Ha nincs Compiz nem kell neki) /bár nem mindig fedezek fel ok-okozati viszonyokat... Szal bármilyen hibakeresési ötletet szívesen fogadok!/ Egy másik észrevétel, hogy azóta az mplayer, mintha lasabban töltődik be és indítja el a filmeket. (5-10 s) Első tipp az volt, hogy az xsever-xgl-t nem szereti az mplayer. De most xsever-xgl nélkül is van Compizom, viszont ekkor az mplayer így sem megy. (Bár nem próbáltam végig a Compizt, csak a gyári Normál beállítást próbáltam, de a Compiz ment xgl nélkül is) Használ valaki mplyert Compiz alatt ATI kártyával? Ha valakinek van tapasztalata vagy ötlete ezzel kapcsolatban, kérem írjon! Minden jót! Zoli
Compiz-Fusion beüzemelése ATi kártyán
garferiSzia! Köszönöm szépen válaszod, megnéztem, de "sajnos" One Big Cube-ra volt állítva...Passz, nem tudom mi lehet a gond, hogy nem engedd 4 munkaasztalt csinálni. Azért köszönöm, majd még próbálkozok, de ha addig is van valakinek ötlete vagy járt hasonló cipőben, kérem segítsen! Üdv! gargya
Helló! Köszi a leírást! Ez alapján szuperul megy Compiz. Viszont azóta, hogy ezt beállogattam nem megy a hibernálás/készenlét funkció. Keresgéltem és úgytűnik ismert probléma de sehol nam találom a megoldását. Valaki megoldotta már ezt, vagy esetleg tud segíteni? Ez egy ACER noti X700-as Ati-val ui. Kellemes Ünnepeket :-)
nagyon köszi de ez nekem kínai ha valaki msn messengeren megtudná mnekem magyarázni hogy mit is kell csinálni azt megköszönném msn:dodo1114@freemail.hu
Hi én csak azt akarom kérdezni ha ezt megcsinálom akkor a 3D-s Játékok még ugyan úgy menni fognak? Mert múltkor hasonló módon működésre vettem a Compizt de akkor az OpenGL elszállt. Ati 9800Xt-m van.
Maximalis tiszteletem holgyeim es uraim Kicsit elkeseredtem,vegigcsinaltam a fenti eljarast, a 6.pontig minden OK is volt.De amikor "sudo apt-get install compizconfig-settings-manager"-hez ertem,megdobbenessel tapasztaltam,hogy "E: Az alábbi csomag nem található: compizconfig-settings-manager " uzenetet kaptam. Ui.:Wubi-val telepitettem a rendszert. (P4 3Ghz es gep, ATI Radeon X1600 videokartya)
Jajjdebunko vok. Majdnem elfelejtettem: !!!Boldog Uj Evet mindenkinek!!!!!
SavariusPedig azt a csomagot úgy hívják, synaptic-ban rákerestem... amúgy miért nem Te is teszed ezt a synaptic-ban? kulcszsó compiz, meglepne, ha nem dobná ki... :) http://www.kiberlovag.hu/ubi/compiz.png Amúgy BÚÉK! :)
gargyaszia, compizconf managerben a general settingsnel 3. fülön (desktop size) allitsd be a vizszintes virtualis meretet 4re a tobbit egyre, es maris 4 munkaasztalod lesz. a compiz beallitasa felulirja a gnome beallitasait, es valamier tneha alapbol 2re van allitva. figyelj arra hogy a 2x2-s (2vizszint, 2 fugg) beallitas nem lesz azonos az 1x4-el. ha valakinek van megoldasa arra hogyan lehetne hogy 4 oldalu kockam legyen tehat 4 asztal vizszintesen, viszont expo alatt 2x2-t mutasson az szoljon mert sokkal hasznosabbnak tartanam. udv, osliner http://osline.blog.hu - ubunturól röviden
KiberLovagHat +neztem,be is jeloltem minden ollant ami compizzel kezdodott,de a configmanager nem volt bent. :( http://img0.tar.hu/tomtxx/size2/33234218.png Mar banom,hogy leszedtem nemreg a mukodo Ubimat.Igaz idegesitett,hogy mindig Internal error / Failed initializet HAL ablakkal indult. Ami a megdobbento az az,hogy amig a wubi altal feltelepitett 7.04 alatt megy a direct rendering, addig a 7.10 alatt ez a vilag minden kincseert sem akar elindulni.A Zart meghajtoknal az ATI driver enabled,a fent leirt eljarast vegigvittem,es megsem.
SavariusA Wubi 7.10 esetében (és ez így volt a 7.04 esetében is) hiányosak a letöltési tárolók. A /etc/apt/sources.list fájlt cseréld le erre: http://gamesite.extra.hu/linux/sources.list Majd terminálba sudo apt-get update Ezután már letölthető lesz a CompizConfig Settings Manager Synaptic-ból. Ui.: A Wubi-7.10-alpha-rev386.exe-t használtad a telepítéshez? Nekem is HAL és még pár hiba volt amikor 7.04 ről upgradeltem 7.10-re. 7.10-et még nem próbáltam telepíteni. Üdv!
garferiEjnyebejne,hát nem kellene inkább a szilveszterre rákészülni?? :)) Nem igazán számítottam válaszra úgy 2 napig :)) NNA, ennyit a poénkodásról. Nekem latest versionra a Wubi-7.04.04.exe-t szedte le. Nem tudtam a 7.10esrol :-( Viszont a source list naon nagy segitseg lesz assszem :) Ha minden kötél szakad,ujrarakom a 704est ennek segitségével remlem már leszedi a kis huncut :D Egyébként le a kalappal ez előttt a distr.előtt. És a remélem, a Ti supportotokkal lassan belerázódok,legalábbb felhasználó szintig :))) Köszike a helpet, neki is esek hama-hama :)
garferiHejjj, eddig OK. Ha nem gond leirnám, mizujság igy szilveszter kezdetén: Na, ugye mondtam, hogy hátulról kell kezdeni... Ha elcsesszük, lehessen kezdenielőlről... Naszóval. garferi (Isten tartsa meg nekünk sokáig) ugyi kérdezte,hogy melyik ubival nyomtam fel.. Na ez szögütés a fejbe, ezerrel rákerestem a 7.10es wubira, le is jött a drága. Na, akkor belevágunk. Nade nehogymááá'itt nekem megint leszedjea 7.10es Ubuntut, mikor itt van a cémeghajtón..Az idő pénz.. Wubi elindit, mikor elkezdete tölteni a ISO file-t, aszontam neki, hogy ááácsííí... Abbahagyta.Merész elhatározással fogtam az innen leszedett Ubuntu telepítőt,szépen átneveztem arra, amit a Wubi akart magának (a -hun- karakterláncot töröltem) És ujra inditottam a wubiinstallert. Aztán innentől fogva nyugodtam ihattam a Tullamore Dew-t.Mire ffelét benyakaltam, kész is volt a telepőités, tokkal-vonóval.Aztán a szokásos dolgok, a Zárt meghajtó telepitése az ATI,hoz, aztán az itt fentebb leirt eljárás végigvitele. Közben rásandítottam a glxinfo-ra.Megdöbbenssel tapasztaltam, hogy Direct rendering NO. NADEVISZONTAZONBAN: az "Advanced Desktop Effects Settings" ott van, ahol lennie kell. És láss csodát, forog a kocka, nyúlik az ablak, amit csak akarok. Sszal most müxi minden :D KÖSZÖNET A HELPEKÉRT,ÉS MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK. Ha valami gondom lesz,úgyis jövök :p JÓ BULIZÁST:D
garferiNNa, valamiért akkor lesz a directrendering NO, amikor felteszem a compizcomfig-ot.Ja, és hazudtam, mert nem kockát forgat,csak 2 oldalt. De minden más megy :D De asszem, ez majd jövőre lesz megoldva :D Éljen a házi körtepálinka, a TullamoreDew, a vodka, és a többi fimomság JÓ SZILVESZTERT MINDENKINEK :DD