Szeretném én is megköszönni a leírást, igazán hasznos volt! Mivel nálam sosem úgy működnek a dolgok, mint másoknál (pl be- és kikapcsolásnál csak nagy feketeség van a képernyőn, sehol semmi folyamatjelző :D), így tőlem nem kérdezett semmit keyboard localization témában, egyszerűen csak észrevettem, hogy z helyett y van. :) De átállítás után ment szépen. Először nekem is csak 2 lapja volt a kockámnak, én simán beállítottam az asztal jobb alsó sarkában a 2 asztal helyett 1x4-et, ez megoldotta a problémát és máris 4 asztalt pörgethettem. Csak egy kérdésem lenne. Korábban használtam (szintén ATI kártyával, csak még az előző noteszemen) Ubuntu 6.10-et, amire rávarázsoltam a Berylt (macerás volt... :)). Akkoriban a kockámat le- és fölfelé is tudtam forgatni, ahol asztal nem jelent meg, csak egy beryl logo, de mégis olyan kockább hatása volt. Most bármit bárhogyan állítok, nincs a kockámnak alja és teteje, s a lefele nyílra "kiteríti" a kocka oldalait. Valamit én állítok roccul, vagy erre compiz-fusion esetén nincs lehetőség? S ha én bénázok, megsúgná valaki, hogy hol tudom beállítani?
Compiz-Fusion beüzemelése ATi kártyán
MikkamakkaA CCSM (CompizConfig Settings Manager)-ben kapcsold be a Cube Caps-ot, és akkor bármilyen képet be tudsz állítani alulra és felülre, 2 alapkép is van. A kockát pedig a Ctrl+Alt+Bal egérrel forgasd. Üdv!
garferiKöszi! A Cube Caps-ot megtaláltam önerőből, be is volt állítva a színe, meg két kép, midőn az előző hsz-t írtam, úgyhogy a gond nem ezzel volt. Szóval a megoldás a Ctrl+Alt+Bal egér volt, mert én csak Ctrl+Alt+nyilakkal próbáltam. *zavarában irul-pirul* :) Mégeccer köszönöm!
sziasztok! Valaki lécci segítsen! Nálam sem megy a compiz, és ezért megpróbáltam azt csinálni amit ide leírtatok. De mikor rákattintok a "Zárt meghajtók kezelése" pontra akkor azt írja ki hogy: "Ez a számítógép nem igényel zárt meghajtókat" és a xorg.conf-ban nincs olyan rész hogy: Section "Extensions" Option "Composite" "0" EndSection Valaki tud erre valamit??? Nagyon hálás lennék! Egyébként a gépem(ha ez segít): Intel Core 2 Duo, Sapphire Ati Radeon HD 3850.
Mikkamakka sziasztok! Valaki lécci segítsen! Nálam sem megy a compiz, és ezért megpróbáltam azt csinálni amit ide leírtatok. De mikor rákattintok a "Zárt meghajtók kezelése" pontra akkor azt írja ki hogy: "Ez a számítógép nem igényel zárt meghajtókat" és a xorg.conf-ban nincs olyan rész hogy: Section "Extensions" Option "Composite" "0" EndSection Valaki tud erre valamit??? Nagyon hálás lennék! Egyébként a gépem(ha ez segít): Intel Core 2 Duo, Sapphire Ati Radeon HD 3850.
Sziasztok! Problemam lenne. ATI X800-as VGA, 7.10-es ubuntu. Compiz-fusion fent van, minden driver, csomag stb a legfrisebb. Az effektek is mukodnek, csak iszonyat lassan. Pl: Firefox bongeszes: ha gorgetem lefele a weblapot, akkor nagyon lassan "szakadozva" gorget, teljesen hasznalhatatlan. Mindekozben a CPU load megugrik. Egy ablakot lekicsinyitek, majd visszarakok teljes mereture, akkor ismet beszaggat, CPU load felszokik... Egyszeruen hasznalhatatlan az egesz. Viszont a kockat hibatlanul lehet forgatni... Egyszeruen nem ertem. Valaki talalkozott mar ilyennel?
garferiHali!!! :D A link tökéletes volt. Felraktam a progit, leszedte az ati driver-t, és máris be tudtam állítani a compiz-t. Ezer hála érte. Ajánlom másoknak is.
garferiHali!!! :D A link tökéletes volt. Felraktam a progit, leszedte az ati driver-t, és máris be tudtam állítani a compiz-t. Ezer hála érte. Ajánlom másoknak is.
garferiMiután felment az ubuntu letöltöttem az összes frissítést. Amikor ez is megtörtént akkor jött a link amit leírtál. Miután telepítettem az Envy-t és elindítottam, akkor kiírta hogy még hiányzik egy-két fontos elem és megkérdezte hogy töltse-e le, igenre kattintottam. Mikor ez is megtörtént akkor kiválasztottam az Ati driver telepítését( Install the Ati driver), szépen le is töltött mindent. A végén rákérdezett hogy szeretném e lecserélni az xorg.conf fájlomat, megint az igen-re mentem. Jött az ablak hogy minden rendben és hogy újra akarom e indítani a gépet, szintén igen. Mikor ez is megvolt akkor feltettem a compiz-fusion beállító alkalmazását így: Terminálba: sudo apt-get install compizconfig-settings-manager Ezt a Rendszer > Beállítások > Advenced desktop effects settings-re kattintva lehet megnyitni Ezután jött a jobb klikk az asztalon, majd a "Munkaasztal hátterének megváltoztatása" menüpont, ezután a Vizuális effektek fül, és ezen belül az "extra" lehetóség. Ennyi volt. Még egyszer köszi a linket!!!:D Eddig minden jól megy! És még az xorg.conf fájlt sem kellet nekem módosítani, megtette helyettem az envy. Az xgl driver-t sem kellett installálnom. De egy kérdésem lenne: Néztem neten témákat, és ott a képeken az asztal tele van plusz alkalmazásokkal, meg a képernyő alján valami tálca szerűségen ikonokkal. Ilyeneket honnan szerezhetek???? Azt tudom hogy az Emerald kell a témák használásához, de sosem lesz teljesen olyan az asztal mint a képeken. Az ablakok címsora, meg a gombok megváltoznak, de az ikonok, meg ez a tálcaszerűség az ikonokkal azok sehol sincsenek. Mit tegyek? Erre tudsz nekem valami gyógyírt,, hogy honnan szerezhetem be? Előre is kösz
Roland001Nem kötelező az Emerald! Az egy olyan ablakdekoráló, amiben egyszerű csúszkahúzogatással is tudsz új ablakkereteket csinálni. De használhatod a Metacity (ez megy, ha nincs Compiz) ablakdekorálóját. A gnome-look.org és az art.gnome.org a hely, ahol ikon-, ablakfelület-, és dekoráció-témákat találsz, és ha felteszed az Art Managert (Hozzáadás/eltávolítás-ból*), ott elég egyszerűen tudsz találni új témákat. Ez egyébként az art.gnome.org-ról szedi a cuccot. A "tálcaszerűség", vagy dock, amit láttál, abból én kétfélével találkoztam. Avant Window Navigator (AWN) és Kiba-dock. Van itt a fórumon hozzájuk anyag, keress rá. :) *Ennek a Hozzáadás/eltávolításnak nincs valami normális neve? Mert a Synaptic az a Synaptic a Rendszer-Adminisztrációban, de ez mi?
Sziasztok Hát nekem ezek után úgy belassult az x hogy valami iszonyat mármint az xgl telepítése után és a hibaüzi is maradt.... utálom ezt a kártyát....
garferiNa hali! Köszi szépen a linkeket!!! Felraktam az Avant Window Navigator-t. Naon jó. Nekem bejön. csak kár hogy minden rendszerindítás után nekem kell indítani, és nem tölt be magától. Így kezdőként nagy nehezen felraktam a screenlets-et is, de viszont nálam valami probléma lehet vele, mert van amit megjelenít, van amit nem, van amire hibát ír ki, meg vannak olyan ablakok amik a rendszerről jelenítenek meg infókat, na nálam egy se jött be, csak egy üres átlátszó keret. Nagyon hamar meg lehet szokni az ubuntut. Minden adja magát. A terminál sem vészes, sőt, még tetszik is:)))