Nem akarok nagyon kötekedni, de ha már script, akkor én úgy oldottam volna meg, hogy:

wget http://path.to.script/mate.sh
chmod +x mate.sh
sudo ./mate.sh
Így egyrészt nem kell az mc-t telepíteni (amúgy alapból van nano), másrészt kevesebbet kell gépelni.

faluÍgy se lenne rossz, de direkt így írtam le, mert ha valami változik (nem jellemző, de előfordulhat), akkor itt egyszerűbb javítani, mint a feltöltött fájlt újragenerálni, újra feltölteni... jómagam pedig mc-t szoktam használni, ezért tettem így a leírásba :)

Na, lehet, hogy csak fogok Ubuntu 12.04-et használni, nem Kubuntu-t? Köszönöm a leírást!

kukimukiNekem a KDE is addig tetszett, míg a 3.x-es széria volt, a 4-es már nem... de ez abszolút magánvélemény :)

hogyan lehet ezt a scriptet másolással áthelyezni? /mármint a tartalmát/ ha csak a konzol van megnyitva? próbáltam, hogy előre megirom, de ugy látszik a /tmp könyvtárban újrainditás után már nincs benne megoldva: sajátkönyvtárban irtam meg a mate.sh-t újrainditás után mc-ben csak átmásoltam a /tmp könyvtárba

csucsuGedit, elment valami néven, utána jobbklikk, tulajdonságok, futtatás engedélyezés. Utána kettősklikk, futtatás terminálban, stb.

hx-2Próbáltam mind a kettőt, az indítólemez készítő azt mondja mind a kettőnél: Kezeletlen kivétel: [Errno 5] Kimeneti/bemeneti hiba A Unetbootin-al sem sikerül a telepítés, azt kapom, hogy nem lehet olvasni a lemezt, valószínűleg sérült. Cd-re kiírva viszont működik.

Na, a helyzet az, hogy nekem ez nem akar összejönni! Azt kapom, mikor lefut a szkript, hogy nem találja a mate-core és a mate-desktop-environment csomagokat. A telepített rendszer Ubuntu 12.04-server-i386, csak a szoftverforrások lettek frissítve, és a digi netet állítottam be a pppoeconf-al. A megoldást tudja valaki?

kukimukinekem du. 3-kor még simán letöltött mindent sikerült a telepités

Ennyivel később: 9 nap

kukimukiMSI CR650 laptopnál tapasztaltunk ilyet, a 3.0-s kerneltől csinálja ezt. Megoldás: le kell tiltani a következő modult: rts5139 Tehát: modprobe -r rts5139 A rendszernél tartósan letiltani úgy lehet, hogy a következő sort beírod az /etc/modprobe.d/blacklist.conf fájlba: blacklist rts5139

kukimukiAmikor a mate-keyringet akarja telepíteni, akkor entert nyomsz, vagy egy ipszilont is nyomsz előtte? Mert a Nem van ott alapból "kijelölve", és ha csak simán entert nyomsz, nem teszi fel... Amúgy sajna néha nem jó a MATE-sok szervere...

CosworthElfelejtettem írni, hogy már azóta használom a MATE-t, sikerült felrakni!

Van egy kérdésem! Hogy tudom beállítani Ubuntu 12.04-MATE alatt a rendszert automatikus bejelentkezésre? Nem találom sehol a bejelentkező képernyő menüpontot! Az ubuntu tweak sem segít, mert itt sincs ilyen. Max. annyit értem el, hogy rendszerindítás után megjelenik a gdm, azt tudtam beállítani úgy, hogy ne kérjen jelszót. Oké, hogy csak az entert kell megnyomni, de hát a kényelem!

kukimukiGDM? /etc/gdm/custom.conf AutomaticLoginEnable=true AutomaticLogin=felhasz.neved

KendekMegcsináltam, de nincs változás! Azért köszönöm a segítséget, Kendek!

kukimukiPedig GDM-nél nincs más lehetőség, maximum késleltetett bejelentkezés. Ugyanakkor most jut eszembe, hogy én is szenvedtem pontosan ezzel, hogy nem működött. Bár nálam az volt, hogy eleve el sem indult a grafikus felület ha be volt állítva az automatikus bejelentkezés. Úgyhogy inkább LightDM-mel oldottam meg a kérdést, annál nem volt ilyen probléma. De egyébként ez a késleltetett bejelentkezés sem gáz annyira, csak minimum egy másodpercre megjelenik a bejelentkező képernyő is.

A leírás alapján feltelepítettem, szépen megy. Volt egy "apró" hiba. Ha a Compiz-t aktiváltam, kb 50%-on pörgött folyamatosan mindkét procimag. Sikerült megoldani a mateconf-editor programmal. Leírom, hogy hogy, hátha valaki ugyanígy jár. 1.) Ha nincs feltelepítve telepítsük fel: sudo apt-get install mate-conf-editor 2.) Indítsuk el: mateconf-editor 3.) A desktop / mate / session / required_components résznél a windowmanager-hez írjuk be: Compiz Újraindítás után elvileg menni fog a Compiz és nem fog feleslegesen pörögni a proci. Nekem így tökéletesen működik és végre visszakaptam a régi Gnome2 feelinget.