hx-2Persze, lehet. Csak kicsit más. "3. Ubuntu server installs a server-optimized kernel by default."

Az Ubuwikibe nincs kedved beadagolni? Itt egy-két hozzászólás még a felszínen tartja, aztán elmerül a fórum sötét bugyraiban.

HtibiMeglátom :) Majd hétvégén próbálok rá időt szánni, és akkor oda is beírom :)

Nem akarok nagyon kötekedni, de ha már script, akkor én úgy oldottam volna meg, hogy:

wget http://path.to.script/mate.sh
        chmod +x mate.sh
        sudo ./mate.sh

Így egyrészt nem kell az mc-t telepíteni (amúgy alapból van nano), másrészt kevesebbet kell gépelni.

faluÍgy se lenne rossz, de direkt így írtam le, mert ha valami változik (nem jellemző, de előfordulhat), akkor itt egyszerűbb javítani, mint a feltöltött fájlt újragenerálni, újra feltölteni... jómagam pedig mc-t szoktam használni, ezért tettem így a leírásba :)

Na, lehet, hogy csak fogok Ubuntu 12.04-et használni, nem Kubuntu-t? Köszönöm a leírást!

kukimukiNekem a KDE is addig tetszett, míg a 3.x-es széria volt, a 4-es már nem... de ez abszolút magánvélemény :)

hogyan lehet ezt a scriptet másolással áthelyezni? /mármint a tartalmát/ ha csak a konzol van megnyitva? próbáltam, hogy előre megirom, de ugy látszik a /tmp könyvtárban újrainditás után már nincs benne megoldva: sajátkönyvtárban irtam meg a mate.sh-t újrainditás után mc-ben csak átmásoltam a /tmp könyvtárba

csucsuGedit, elment valami néven, utána jobbklikk, tulajdonságok, futtatás engedélyezés. Utána kettősklikk, futtatás terminálban, stb.

hx-2Próbáltam mind a kettőt, az indítólemez készítő azt mondja mind a kettőnél: Kezeletlen kivétel: [Errno 5] Kimeneti/bemeneti hiba A Unetbootin-al sem sikerül a telepítés, azt kapom, hogy nem lehet olvasni a lemezt, valószínűleg sérült. Cd-re kiírva viszont működik.

Na, a helyzet az, hogy nekem ez nem akar összejönni! Azt kapom, mikor lefut a szkript, hogy nem találja a mate-core és a mate-desktop-environment csomagokat. A telepített rendszer Ubuntu 12.04-server-i386, csak a szoftverforrások lettek frissítve, és a digi netet állítottam be a pppoeconf-al. A megoldást tudja valaki?

kukimukinekem du. 3-kor még simán letöltött mindent sikerült a telepités

Ennyivel később: 9 nap

kukimukiMSI CR650 laptopnál tapasztaltunk ilyet, a 3.0-s kerneltől csinálja ezt. Megoldás: le kell tiltani a következő modult: rts5139 Tehát: modprobe -r rts5139 A rendszernél tartósan letiltani úgy lehet, hogy a következő sort beírod az /etc/modprobe.d/blacklist.conf fájlba: blacklist rts5139

kukimukiAmikor a mate-keyringet akarja telepíteni, akkor entert nyomsz, vagy egy ipszilont is nyomsz előtte? Mert a Nem van ott alapból "kijelölve", és ha csak simán entert nyomsz, nem teszi fel... Amúgy sajna néha nem jó a MATE-sok szervere...