chicano69Azt a verziót töltsd le amelyik rendszert feltetted. ha 64 bites Ubuntut tetted fel akkor a 64 bites AVG-t tedd fel, stb...

• [törölve]

chicano69Vagy feltelepíted a multilib csomagokat és akkor már a 32bit-eseket is fogja tudni használni a rendszered.

[törölve]Tudom, hogy a Google jó barát, de nem találom sehol a 64 bites verziót. Ez a multilib csomagok feltelepítése sem igazán segített. Azért köszönöm a segítséget.

• [törölve]

chicano69Telepítsd mellé még az ia32-libs csomagot.

• [törölve]

chicano69Ja most nézem, hogy csomagból akarod telepíteni! Az úgy tényleg nem fog menni! A rendszer csak az azonos típusú(értsd amd64-es) csomagokat fogja engedni. Ha nincs amd64 akkor nézd meg, hogy van e forrás, mert azt le tudod fordítani!

[törölve]Köszönöm! Utána nézek! De az is lehet, hogy fölteszem inkább a 32 bites verziót. Van amúgy jelentősége?

• [törölve]

chicano69Memóriától függ, ha több van mint 4GB akkor van egyébként nem sok.

Ennyivel később: 3 hónap

mborbelyTeljesen felesleges. Tudtommal nincs még vírus linux alá vagy legalábbis nagyon kevés. Remélem ez marad így, mert azért tértem át linuxra. Windows alá 1 hét alatt megszámlálhatatlan vírust nyeltem be, több héten keresztül. Felforrt az agyam és kidobtam a windowst.

mborbelyEn max azert szoktam foltenni, ha hoznak gepet ujra telepitesre es kell ra xp is akor azzal nezem at a mentett alomanyokat. De annyira hasznalom csak. Amikor kell akkor. De amugy folosleges. Czibulya Gergely Hanzo

mborbelyha nem is kell többet Windows, attól vírusirtó jófejségből még kellhet. pl. bármilyen fájlt küldözgettek egymásnak Wines haverokkal, Te átnézheted a fájlokat, mielőtt továbbküldöd: én már futottam bele olyan pendriveba, amin volt 10 fájl, ebből 2 fertőzött volt, a nod32 Win alatt ezeket leirtotta. de utána sem lehetett megnyitni 2 fájlt. avast!4Linux-szal Ubuntu alatt persze legyilkoltam még a maradékot. szóval, ahogy Hanzo is írta, a Windowsos állományok átnézésére nem árt. de csak az Ubuntu miatt nem kell.

[törölve]egyfajta megoldás lenne: a 'tartalom beküldése' szándék esetén, ha fórumtémát akar valaki betölteni, feljön egy figyelmeztető szöveg - hasonló módon elsötétítve a hátteret, mint pl. az admin jelszó kérésekor -, hogy átnézted-e már a fórumot hasonló témák, kérdések, problémák és válaszok után kutatva. és magát a kérdést is rövid késleltetéssel kellene engedni a honlapra, előtte egy moderátor vagy valami automatizált folyamat eldönthetné, van-e már ezzel foglalkozó téma, és ha van, akkor egy szöveg jön fel újfent, hogy már van ilyen téma. ennek előfeltétele lenne persze, hogy a címkézés kötelező legyen, esetleg ezt előre beállított választható kategóriákkal is fel lehetne tölteni. szerintem!

• [törölve]

Sziráki Tamás+1 Igen. Vagy lehetne olyan is, hogy amikor megadná az új topic címét, akkor legördülne egy menü, benne azokkal a szavakkal amit/amiket megadott és így láthatná, hogy van már olyan topic. Szóval valami olyasmi, mint a mininova vagy a google keresőjénél meg más keresőknél.

Sziráki TamásBizony... Ha a wines haverok tőled kapnak vírust akkor egy idő után számukra a linux egy veszélyes dolog lesz, nem pedig egy alternatívan ugyanolyan jó operációs rendszer... Mert sajnos a linuxos gép lehet vírusgazda és a használó felelőssége hogy másokat ne fertőzzön meg vele. Tehát olyan esetekben amikor van net, és a fájlcsere akár virtuális (ftp, torrent, mail stb) akár fizikális formában (cd, dvd, pendrive, telefonok, médialejátszók) fennáll akkor szerinem igenis szükséges a vírusírtó.

• puho válaszolt erre.

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e használni valamilyen víruskereső programot, vagy ez akár teljesen elhagyható? Mi a legjobb megoldás? Egyébként egy hete van ubuntu-m és nagyon megszerettem, minden működik rajta, még a mobil modemem is! Nem is kell többet windows!

T_chrisEn a Nautilus Scan virusirtot hasznalom Ubuntu alatt, de akkor most nem ertem, hogy van a dolog. Tehat az ubuntus virusirto kepes meggyilkolni a windowsos virust, vagy nem? Nekem az a problemam, hogy akikkel kapcsolatban allok, azok windowst hasznalnak, es nem akarom megfertozni oket, es egy komoly virusirtot nem tudtam wine ala telepiteni, mert azt mondja, hogy nem ismeri a windowsnak ezt a verziojat. Akkor most mit csinaljak?