[törölve]
chicano69Vagy feltelepíted a multilib csomagokat és akkor már a 32bit-eseket is fogja tudni használni a rendszered.
chicano69Vagy feltelepíted a multilib csomagokat és akkor már a 32bit-eseket is fogja tudni használni a rendszered.
[törölve]Tudom, hogy a Google jó barát, de nem találom sehol a 64 bites verziót. Ez a multilib csomagok feltelepítése sem igazán segített. Azért köszönöm a segítséget.
chicano69Telepítsd mellé még az ia32-libs csomagot.
[törölve]Fönt van az is! Még sincs változás.
chicano69Ja most nézem, hogy csomagból akarod telepíteni! Az úgy tényleg nem fog menni! A rendszer csak az azonos típusú(értsd amd64-es) csomagokat fogja engedni. Ha nincs amd64 akkor nézd meg, hogy van e forrás, mert azt le tudod fordítani!
[törölve]Köszönöm! Utána nézek! De az is lehet, hogy fölteszem inkább a 32 bites verziót. Van amúgy jelentősége?
chicano69Memóriától függ, ha több van mint 4GB akkor van egyébként nem sok.
[törölve]Köszönöm szépen a segítséget!
mborbelyMár megint egy ilyen topic!!! Ááá!!! Amúgy nem kell!
mborbelyha nem is kell többet Windows, attól vírusirtó jófejségből még kellhet. pl. bármilyen fájlt küldözgettek egymásnak Wines haverokkal, Te átnézheted a fájlokat, mielőtt továbbküldöd: én már futottam bele olyan pendriveba, amin volt 10 fájl, ebből 2 fertőzött volt, a nod32 Win alatt ezeket leirtotta. de utána sem lehetett megnyitni 2 fájlt. avast!4Linux-szal Ubuntu alatt persze legyilkoltam még a maradékot. szóval, ahogy Hanzo is írta, a Windowsos állományok átnézésére nem árt. de csak az Ubuntu miatt nem kell.
[törölve]egyfajta megoldás lenne: a 'tartalom beküldése' szándék esetén, ha fórumtémát akar valaki betölteni, feljön egy figyelmeztető szöveg - hasonló módon elsötétítve a hátteret, mint pl. az admin jelszó kérésekor -, hogy átnézted-e már a fórumot hasonló témák, kérdések, problémák és válaszok után kutatva. és magát a kérdést is rövid késleltetéssel kellene engedni a honlapra, előtte egy moderátor vagy valami automatizált folyamat eldönthetné, van-e már ezzel foglalkozó téma, és ha van, akkor egy szöveg jön fel újfent, hogy már van ilyen téma. ennek előfeltétele lenne persze, hogy a címkézés kötelező legyen, esetleg ezt előre beállított választható kategóriákkal is fel lehetne tölteni. szerintem!
Sziráki Tamás+1 Igen. Vagy lehetne olyan is, hogy amikor megadná az új topic címét, akkor legördülne egy menü, benne azokkal a szavakkal amit/amiket megadott és így láthatná, hogy van már olyan topic. Szóval valami olyasmi, mint a mininova vagy a google keresőjénél meg más keresőknél.
Sziráki TamásBizony... Ha a wines haverok tőled kapnak vírust akkor egy idő után számukra a linux egy veszélyes dolog lesz, nem pedig egy alternatívan ugyanolyan jó operációs rendszer... Mert sajnos a linuxos gép lehet vírusgazda és a használó felelőssége hogy másokat ne fertőzzön meg vele. Tehát olyan esetekben amikor van net, és a fájlcsere akár virtuális (ftp, torrent, mail stb) akár fizikális formában (cd, dvd, pendrive, telefonok, médialejátszók) fennáll akkor szerinem igenis szükséges a vírusírtó.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy szükséges-e használni valamilyen víruskereső programot, vagy ez akár teljesen elhagyható? Mi a legjobb megoldás? Egyébként egy hete van ubuntu-m és nagyon megszerettem, minden működik rajta, még a mobil modemem is! Nem is kell többet windows!
T_chrisEn a Nautilus Scan virusirtot hasznalom Ubuntu alatt, de akkor most nem ertem, hogy van a dolog. Tehat az ubuntus virusirto kepes meggyilkolni a windowsos virust, vagy nem? Nekem az a problemam, hogy akikkel kapcsolatban allok, azok windowst hasznalnak, es nem akarom megfertozni oket, es egy komoly virusirtot nem tudtam wine ala telepiteni, mert azt mondja, hogy nem ismeri a windowsnak ezt a verziojat. Akkor most mit csinaljak?
puhoÉn, mint fejlődőképes hiperláma, csak olyat láttam ami törli a fertőzött fájlt. Clamtk-t, Avast-ot próbáltam. Xp-n sok írtóprogi hajlandó megpróbálkozni a javítással, de itt még nem találkoztam vele. Igaz grafikus felületen használom. De terminálba írva a "man irtoprogineve" biztos többet mond nálam.
puhoA Linux alá fejlesztett vírusirtók NEM a Linuxokra írt vírusokat irtják (sok munkájuk nem lenne), hanem ugyan úgy a Windowsra írtakat. Többnyire a Windowsos vírusirtókat portolják Linuxra, elsősorban amiatt, mert pl. levelezőszerverek oprendszere nagyon sokszor valamilyen Linux, és bár a Windowsos vírusok nem fertőzik meg őket, de tovább ne engedjék már a vírusokat. Képes meggyilkolni: leírás itt. nem kell Wine: avast, avg, f-prot, nod32 - bár ez utóbbinál látszik a lényeg: levelezőszerverre való verziót készít, mert csak arra van/volt szükség.