Ennyivel később: egy hónap

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy lehet e olyat cisnálni, hogy ezzel a wine-al feltesze pár win progit, pl msn (asszonynak, nekem bőven jó a pidgin), uTorrent (deluge valahogy nem tetszik.., stb.. és hogy ezek automatikusan induljanak is el a gép indításakor. Köszi! Szerk.: Ezen kívül még szeretném azt is kérdezni, hogy olyat lehet-e, hogy nekem van fent ubi mellett egy win7. Namost ezzel a wine-al el lehet indítani a win7 re telepített progikat? Vagy ez csak a saját "C-meghajtójára" telepített dolgokat vágja? Van valami módja annak, hogy a win7 partíciójára telepített cuccokat futtassam?

mity891. tedd be indítópultba ilyen formába: wine /home/hepaly/.wine/drive_c/Program Files/Microsoft Office/Office12/EXCEL.EXE Figyelj a kisbetű-nagybetűkre. Linuxnál nem mindegy. 2. legtöb esetben csak a wine-al telepített progik fognak futni. Azok a progik, amelyek win alatt is mennek telepítés nélkül, és szereti a wine, az ubi alatt is működhet. De ilyen nagyon kevés van.

Furcsa problémám van a telepítéssel. Eddig sehol nem találtam választ, pedig biztos, hogy megoldható: Adott egy Windows program, ami 2 CD-n van. Át kellett konvertálnom mdf-ből iso-ba, hogy tudjam csatolni, de az nem probléma (ha valakit érdekelne, akkor mdf2iso a konvertáló program, ami a csomaglistában megvan). A gondot az okozza, hogy az első iso-ból elindul ugyan a telepítés, de kéri a másodikat, amit ugye foglal a telepítő program vagyis nem lehet lecsatolni, hogy a következőt csatolhassam. Másik meghajtót nem fogad el (megjegyzem, hogy mindig a cdrom-on keresi, máshol nem), tehát ez nem megoldás. A teljesség kedvéért: sudo mount -t iso9660 cd1.iso /media/iso -o loop cd1.iso csatolva, a winecfg-ben beállítva a /media/iso könyvtár, mint meghajtó Ezután TotalCommanderből indítottam a telepítést (wine paramétereként is ugyanaz az eredmény) Elindul a telepítés, aztán kéri a második cd-t sudo umount /media/iso Válasz: az eszköz foglalt Fontos lehet még, hogy beállítottam a winecfg-ben a /media/iso-t CD-ROM-ként, de semmi változás nem történt. Helyette a /media/cdrom0 könyvtár használata sem segít. Kérdés: Hogy lehet lecsatolni az elsőt és csatolni a másodikat? Nincs más járható út, mert a telepítőt így drótozták. A válaszokat előre is köszönöm. Kutattam, de nem jött be: wine eject x: // x a csatolt meghajtó sudo umount -l -f /media/iso Ez utóbbi lecsatolja ugyan az első iso-t és csatolom a másodikat. Látszólag minden rendben, az összes állomány a helyén van, de a setup.exe továbbra is a másodikat kéri. A kérdés marad.

hepalyKöszi! Márcsak az a bajom, hogy valahogy a uTorrent sehogy nem akarja elindítani, elkezdi telepíteni, tán végig is csinálja, aztán eltűnik. a futó alkalmazásoknál ott van, de nem tudok vele semmit csinálni, csak bezárni. Nade ez már más téma, majd utánanézek... Köszi mégegyszer!

mity89Kis kerülő,de próbáld meg feltenni akkor a tcup-t (http://tcup.pl/index.php?l=hu), abban benne van ha jól emléxem az utorrent mint bővítmény vagy mi. A felrakásához itt van egy leírás (http://ubuntu.hu/node/15987). De szerintem inkább tedd fel a qbittorrentet. Ugyanolyan jó (vagy még jobb mit az utorrent [még hamisítani is tudja a jelét utorrentnek]) Itt olvashatsz róla: http://ubuntu.hu/node/15480

d_regA probléma nekm is fenn áll megoldást sajnos én sem találtam. hozzátenném sok esetben több cd-s ( nem képfájl, hanem gyári boltban vásárolt lemez) programok esetében is létezik ez a hiba, legalábbis nállam. Ha van valakinek megoldási javaslata engem is érdekelne.

B2manOK! Majd meglátom, úgyis most készülök egy teljesen új linux megépítésére (mármint újratelepítés). Csak azt kéne már eldöntenem h kde vagy gnome...

jarfa007Én acetoneiso-t használok mountolásra, hátha azzal megy... Tárolóban nincs benne, ezért a függőségeket én kézzel telpítettem, ami elég macerás volt, de megoldható.

i.attila.deb csomag létezik - ezt állítják a honlapon, de valóban nem telepíthető, marad a forrás. Tapasztalat: libqtwebkit 4.5 van a függőségi listában. Először azt hittem, hogy csak a csomaglistában nincs, de rá kellett jönnöm, hogy nem létezik. Van valami hasonló nevű csomag, de nem oldja meg a telepítés baját - a make hibával tér vissza. Mivel telepítetted, azt hiszem, hogy a függőségi problémát megoldottad. Hol van libqtwebkit 4.5 vagy ha az nincs (a trolltech nem tud róla vagy mélyen hallgat), akkor mit lehet tenni helyette? Más: Megtaláltam a 2 CD-t, amin megvan a program. Állati nehezen másolt róla, de végül MAJDNEM sikerült telepítenie. A csatolós problémát egycsapásra megoldja a CD használata (működik a wine eject x:), de azért a telepítés végén aggasztó és persze teljesen érthetetlen hibaüzenetet kaptam. Gondoltam, a puding próbája... Megnéztem a könyvtárakat és úgy tűnt, hogy minden a helyén van, hát próbáltam futtatni a programot. Azzal a hibaüzenettel állt le, hogy a videokártya drivere nem működik megfelelően - telepítsem újra. Ezzel pusztán két apró probléma van. Az egyik, hogy fogalmam sincs, honnan tölthetem le (bár ezt talán megtalálnám, de mérget nem vennék) vagy hogyan csináljam. Ez utóbbi neccesebb: ha elrontok valamit (márpedig biztos, hogy úgy lesz), akkor az eddig csak meglehetősen instabil ati radeon x1100 kártyám azt a nem meglepetést tartogatja nekem, hogy többet nem bootol a rendszer. Ám a hibaüzenetet egy Windowsra írt program küldte. Ez azt jelenti, hogy az efféle észrevételeit nem mindig kell komolyan venni linuxon, mert szinte biztos, hogy teljesen más a megoldás, mint amit javasol. Tud valaki ilyen más megoldást? (Mellesleg a Call of Duty telepítésével kínlódom.)

Ennyivel később: 5 nap

Sziasztok Feltelepítettem wine-ba a TeamVewer-t, semmi gond nem volt a telepítéssel. A probléma akkor jelentkezik mikor indítanám. Megnyitja a wine ablakot de abba nem jelenik meg a Teamvewer ablaka, majd pár másodperc után bezáródik a wine is. Ezt nem látom: http://www.youtube.com/watch?v=dynbL21QC2o Röviden: próbálkozik az indulással csak nem sikerül. Hol tudnám megnézni mi lehet a baja, ill. ha vki találkozott már ezzel a problémával nálla mi volt a megoldás?

b1afy7Hali! Csak egy tipp, próbáld terminálból indítani, ott kiírja hogy mi a baja. Sok sikert.

Üdv! Egy játékot (lineage 2) szeretnék wine-vel futtatni, de Ubuntura is csak nem rég álltam át, így nem tudom elindítani, az alap tutorialt elolvastam a winehoz, de csak addig jutottam, hogy elindítom az alkalmazást, de 1-2 perc töltés után csak egy hibaüzenet fogad: AGP is been deactivated, és aktiváni kellene... Légyszi segítsetek, mit csináljak (nincs semmit telepítve linuxra, csak a videokari eszközmeghajtója) mit telepítsek fel, vagy állítsak be? Részletesen, mert új nekem az egész. U.i.: a wine oldalon a lineage 2 "Gold" fokozatot ért el, szóval elvileg futnia kell, és youtube-n és láttam játék videot linux alatt. Előre is köszönök mindent. Helo Szerk.: - Magát a játékot nem installáltam, hanem haverom gépéről feltelepítve írtam DVD-kre és úgy van felhúzva a gépemre (RIP). Ez lehet probléma, vagy nem muszáj letöltenem az egészet? - A pontos hibaüzenet: The game may not be consistant because AGP is deactivated. Please activate AGP for consistancy. - A játékkal ügyebár egy szerverre csatlakozok fel... Windowson a szerver "címét" az etc\hosts file-ba kellett bemásolni, itt Ubuntun mit csináljak? - Még 1 utolsó dolog: mi az a "winetricks"? Sok külföldi nyelvű tutorial hivatkozik erre...(lineage 2-vel is kapcs.) Azt értem, hogy valamilyen trükkök, de milyenek? Előre is köszi mindent...

Ridesznem minden megy wine alatt, dx akárhányas kell itt is mint windowson, winehq oldalán van sok info a futtatható játékokról és itt is az ubuntu.hu-n van erre egy " méghogy linuxon nem lehet játszani ?" vagy hasonló című csevely. olvass és kérdezz utána ott, ha valamit nem tudsz, sok hasznos info van elrejtve. én sajna vajmi keveset játszok pc-n, de a cod1 demóját múltkor kipróbáltam :)

RideszHa Gameguard van a szerveren akkor eljuthatsz odaa hogy megy, de par perc utan le dob majd a szerver. Nekem az L2 miatt van még fenn azXP...:(

b1afy7Hát az sajnos (vagyis igazából nem, a játék szempontjából) van a legtöbb szerveren. Mind1 akkor keresek valami mást. Cabal-ra gondoltam még, de azon is van Gguard. Metin 2-re gondoltam még, de nem tudom, hogy azon van-e Gguard... -ott is játszik pár haverom WineHQ-n néztem, több osztályzata van: Silver és Gold, de van Garbage is...

Ennyivel később: 3 hónap

Sziasztok! Nem nagyon találtam sehol se megoldást a hibára... :( Így hozzátok fordulok! Először is feltelepítettem az MS Office-t a wine-ra (1.1.44) ez így működött. Aztán felraktam a fallout 3-at aztán a directx-et meg a windows livot és a net 2.0-át. Ezután se a fallout se a MS office nem indult el! A hibaüzenet: Runtime Error! Program:C:\Pro... R6034 An application has made an attempt to load the C runtime library incorrectly. Please contact blabla.... ez már nem érdekes gondolom. Aztán futtattam a konzolba és ott meg ezeket írta ki: fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.VC80.CRT" (8.0.50608.0) err:module:attach_process_dlls "MSVCR80.dll" failed to initialize, aborting err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Microsoft Office\\Office12\\WINWORD.EXE" failed, status c0000142 A falloutnál meg ezt: fixme:actctx:parse_depend_manifests Could not find dependent assembly L"Microsoft.VC90.CRT" (9.0.21022.8) err:module:import_dll Library MSVCR90.dll (which is needed by L"C:\\windows\\system32\\xlive.dll") not found err:module:import_dll Library MSVCP90.dll (which is needed by L"C:\\windows\\system32\\xlive.dll") not found err:module:import_dll Library xlive.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Bethesda Softworks\\Fallout 3\\Fallout3.exe") not found err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Bethesda Softworks\\Fallout 3\\Fallout3.exe" failed, status c0000135 Pedig az xlive.dll és az msvcp90.dll bennt van a system32-ben és natívra állítottam a wine-ban nem értam.. :S Remélem tudtok segíteni... Köszi szépen!!!

Ennyivel később: 10 hónap

Sziasztok lenne egy problémám nekem azt irja ki amikor inditani akkarok egy játékot The file '/media/Rack/Játék/Stronghold Crusader/Stronghold Crusader.exe' is not marked as executable. If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run. For more details, read about the executable bit. valaki tud nekem segiteni?