RitanaSzerintem ne vitatkozzunk ezen, teljesen offtopic már így is.

+1 Az én véleményem, hogy Magyarországon a fórumokat chatelés helyett használják az emberek. Külföldi Ubuntu fórumokon nincs ekkora rizsa. Ha valaki tudja a kérdésre a választ, leírja. Ha nem tudja, nem ír be félválaszokat, főleg nem kezd el kötözködni a kérdésben található hibákon.

kurruAttól hogy valakinek nem tetszik pár fórum hsz, még használhat egy oprendszert. Van sok másik fórum, ami más jellegű, lehet választani. A kérdezőnek kicsit fura a felfogása, ez kb. olyan hogy pl: hiszel istenben, imádkozol stb, aztán hallasz híreket a pedofil papokról, és emiatt hagyod az egész vallást a fenébe :) Hatásvadász, emiatt kár volt regisztrálnia.

fradi81Nyilván. De attól, hogy ránkpirít, még igaza van. Szerintem egy ubuntu.hu oldalnak ugyanúgy képviselnie kéne az Ubuntu eszméit (amit szépen idézett fórumtársunk), mint egy papnak Jézus minőségét. Ellenkező esetben számonkérés következhet be.

kurruJaj, csak ezt a hasonlatot ne hoztad volna. :D De nem akarok sztorizgatni...

eszesA sztorik ellenére is azt kell képviselnie. Aztán meg jó pap is holtig tanul ugyebár! :-D

Csabee+1 Az elvárásokról beszélünk, most tényleg ne menjünk bele Egyházkritikákba.

vadonkaAz emberek természete ilyen, a sokszínűség és a látásmódok mássága miatt kialakul rengeteg vita. A vitapartnerek intelligenciája meghatározza a beszélgetés "minőségét". Más fórumokon is ugyanez a helyzet, csak ott erősebb jóval a moderáció. Itt is lehetnénk nagyon szigorúak, csak a jó szakmai hozzászólásokat hagynánk meg, mindenfajta személyeskedés nélkül. Egy ilyen döntéssel viszont az emberséget, a közösséget tüntetnénk el. Hagyjuk a vitákat kibontakozni addig, amíg normális keretek között folyik.

kurruSok esetben a fél válaszok egyfajta rávezetést jelentenek a megoldásra. Úgy gondolom, amire magadtól jössz rá némi segítséggel, sokkal nagyobb sikerélményt jelent (főleg egy kezdő, lelkes felhasználó számára). A "küzdelem" után a megoldást egy életre megjegyzed, ellentétben a kézhez kapott megoldással, amit csak be kell másolni a terminálba.

PhaceSoha semmit nem jegyzek meg egy életre, lehet hogy én vagyok gyenge elméjű. :-)

a mesterLegyen inkább AFK, tekintsük az internetet is valósnak. :D

vadonkanem is mondtam komolyan. nem vagyok nagy fórumozó, így a kedvemet nem tudja elrontani, arra ott van az élet :)

kurruNyugi, nem vagy gyengeelméjű csak mindenkinek másképp szelektál az agya :-) Egyébként csak alátámasztani tudom azt, amit Phace ír, én is kaptam ilyen félválaszokat meg teljesen mellé találatokat is, de már ez utóbbiak alapján is eltudtam indulni felgöngyölíteni a szálakat és tényleg nagy élmény volt, hogy a végeredményt végül is én sakkoztam ki magamnak a kapott ötletek alapján.

BobbahIlyen esetben viszont jobb lenne egy Stackoverflow.com típusú fórum, amiben rangsoroltak a válaszok. Aztán a hozzád hasonló "perverzek" kezdhetik a legutolsó bejegyzéstől. A véleményemet fenntartom: csetelésre használjuk a fórumot, mindenki véleményt akar nyilvánítani, még ha nem kompetens is a kérdésben.

kurruJa, igen, ebben van valami sőt, lehet, hogy már én is szóltam hozzá így témához, bár igyekszem csak olyanba beleszólni, amivel már volt saját tapasztalatom vagy legalább eleget olvastam róla, de a beszélgetős stílus nem maradhat el :-) Ezt a stackoverflow-s utalást nem igazán értem, pedig megnéztem az oldalt, de gyorsan be is zártam, ijesztő volt :-) Közben leesett a stackoverflow :-) nagyot koppant, de nem, jó ez így, ahogy itt van. Én szeretek ide járni, van hogy direkt csak olvasgatni jövök.

BobbahÉn nem átvitt értelemben mondtam a stackoverflow-t: http://stackoverflow.com/questions/7526817/use-of-instance-of-in-java Mindenesetre az általad felfedezett másik értelme is igaz.

kurruAkkor még egyszer belekotyogok, de ez a téma már rég megérett a kukázásra. 1.) Ez egy magyar nyelvű linuxos fórum. Akik ide írnak, tiszteljék meg a fórumot, a tagságot, és az anyanyelvüket azzal, hogy betartják a legalapvetőbb nyelvi és helyesírási szabályokat. Az a fajta igénytelen megfogalmazás, helyesírási hibák tömkelege ami dívik bizonyos körökben felháborító. Csak a topikcímek vannak javítva, de ha visszanézed a számokat, 10 indult topikból 6 javításra kerül. Nem azt mondom, hogy csak abszolút hibamentesen szabad írni, de törekedni kell rá. Ebben segít a helyesírás-ellenőrző is. Ebből a véleményemből nem engedek, akkor sem, ha napi szinten találkozok kreator és mötley crue típusú fórumtagokkal. Az anyanyelvi szabályok betartása felháborítja, de a programnyelvnél természetes. Sajnálja a nagybetűt a mondat elejéről és az írásjelet a végéről, de természetes, hogy a programban kell a lezárásra a ;, a ()vagy a {}. Miért, silabizálja ki a gép is mit akartam írni. 2.) Miért mindig a válaszadó a hibás? A sok topik úgy indul, hogy a kérdező nem írja le a pontos hibaüzenetet. Nem írja le a gépét. Nem írja le amit próbált. Nem is keres megoldást. Nyit egy topikot, idefirkant valamit, aztán várja a varázsparancsot, ami egyszerre meggyógyít mindent. De ha visszakérdez az ember, akkor 10-ből 4 megsértődik. Sokan bio-keresőrobotnak nézik a segítő szándékú fórumtagokat. Még azt sem mindig olvassák el, ami a topiknyitásnál van felírva, és blogokat nyitnak a kérdéseknek. 3.) Több mint 30000 tag van. Ebből alig pár ezer az aktív. Ennek is csak kis töredéke az, aki nem csak olvasgat, hanem ténylegesen megpróbál segíteni. Vagy tudással, vagy közbe kérdéssel, vagy akár goolizással. Kérdem én, hol vannak azok, akik már kaptak segítséget. Meg sem próbálják meghálálni? 4.) Akkor most milyen is az ideális segítő? 24órás készenlét, több programnyelv ismerete, a rendszer legmélyebb bugyraiban is otthonosan mozog, mindig kedves, barátságos, a legelemibb dolgokat is angyali türelemmel magyarázza el hetente akár 15-ször is. Soha nem ad linket, mindig mindent szájbarágósan leír, szó nélkül értelmez a legzagyvább leírásokat. Tökéletes gondolatolvasó, még a gépadatokat is látja, minden leírás és kérdezés nélkül. Soha nem téved. Ha valaki mégis elküldi melegebb éghajlatra, mosolyogva köszöni meg, és kéri, hogy holnap is lépjen fel a kedves fórumtárs.

rapfenHelyesírás: egyetértek. Hülye a kérdező, még értelmesen megfogalmazni sem képes a kérdést: vagy segíts neki, vagy válaszra se méltasd, de ne írjál neki dühből. Ez a véleményem.