Nagy Gyula" Elmented valahová, ahol megtalálod."
Ha neked a felhő szimpatikusabb, mint a saját géped...
A saját gépedre mented, te választod ki, hogy hová. Hogy importkor majd megtaláld.

a mester Köszönöm. Hová tartozik, mi az amit ezzel a billentyű kombinációval meg lehet hívni?

Nagy Gyula

Nem gondoltam, hogy egy olyan nagyon okos embernek, mint te, ez annyira bonyolult lesz.

csuhas32 Snap Firefox: Ctrl+Shift+O

Vagyis a Firefoxhoz tartozik. A Firefoxban hívod meg vele a Könyvjelzők menü/ Könyvjelzők kezelése menüpontját.
      Senki nem tudja, hogy van nálad elrendezve a Firefox, van-e menüsor vagy nincs, így azt sem hogy hová kell hozzá kattintani. Gondoltam, így billentyűkombinációval egyszerűbb.
      Mindkét Firefoxodban ezt használod, először a Snap-ben, mert abba vannak most a mentett könyvjelzők, aztán a telepítetlenben, mert abba szeretnéd őket átvinni.

csuhas32 (Bocsánat!)

Kombináltam minden marhaságot, mert amikor meghívtam, egy felhő tárolót (1 klikk downloader) adott meg célpontnak.
      Nem találom, hol lehet a menüsort bekapcsolni. De majdcsak megtalálom.

Nagy Gyula
        Ctrl+Shift+O
        Megjelenik ez az ablak: https://ibb.co/HLcdxwZ ... -> Importalas es mentes -> Mentes ... kivalasztod
        pl. a Dokumentumok konyvtaradat (ide menti le egy .json fajlba a konyvjelzoidet.
        A masik Ff-on a Visszaallitas -> Tallozas

Nagy Gyula Nem találom, hol lehet a menüsort bekapcsolni. De majdcsak megtalálom.

Nálunk az asszony úgy szokta, hogy kaszál össze-vissza az egérrel. Így képes a menüsort és könyvjelzők eszköztárat is megjeleníteni/eltüntetni. Tudja ezt úgy is, hogy nézi a kijelzőt, de akár a géptől elfordulva is megoldja. Neked is menni fog csak gyakorold egy kicsit. :-D

a mester Láttam, és csak pislogtam. De valóban, ott voltak a bizonyítékok.

Megnéztem egy erősebb gépen is. Az a Mahjongg azon a gépen is jó étvágyú.
          Egymás alatt ott van a jó és a zabálós is a hivatalos szoftver tárolóban.

Nagy Gyula

Mármint a Snap-ből települő Mahjongg az erőforrás-igényes az ettől erősebb gépen is, ha jól értem.
            Szerintem akkor már logikailag kikövetkeztetted, hogy a Snap sok a mashinkának.
            Remélem a próba a telepítetlen Firefoxszal megvolt, az kevéssé vagy akár egyáltalán nem akad.

Akkor nincs más hátra, mint előre, el kell távolítani a snap-et a mashinkáról.
            Megkerestem neked a linkeket, amiket ehhez kaptál a blogban:
            https://danieliser.com/fully-remove-snap-from-ubuntu-22-04/
            https://fostips.com/remove-block-snap-app-ubuntu/
            https://www.debugpoint.com/remove-snap-ubuntu/
            https://haydenjames.io/remove-snap-ubuntu-22-04-lts/

Majd eldöntöd, mi legyen.

csuhas32 Mármint a Snap-ből települő Mahjongg az erőforrás-igényes az

Mindkettő snapos. Csak az egyik csúcsban eszik 2 %-ot, a másik akkor is megette a 100-at miután kikapcsoltam.
              Mindkettő ugyanolyan kövekkel ugyanolyan leosztást használ. És mindkettő a disztributorok által ellenőrzött tárolóból jön. Ki ki gondoljon erről is amit tud, mer és akar.
              A snaptalan verziót már nagyjából feltelepítettem. Komoly érvágás ha nem tudom a fiókhoz kapcsolni, mert nem egy gépet használok. Ketyeg az új verziós logoló. Majd meglátjuk, lesz e újabb megtorpanás.

• klt válaszolt erre.

Nagy Gyula Mindkettő snapos

Úgy véled, nyilván megalapozottan.

Az egyik snapos, a másik nem. Jobb oldalt a VM-ben a szoftverkezelő, baloldalt a bizonyíték, hogy csakaz egyik snapos.

klt Úgy véled, nyilván megalapozottan.

Igazad van. A vélelmem abból adódott, hogy a snap könyvtáramban jelenleg, az áttelepítés után is ott van a Mahjongg. A szoftverekben megnéztem azt amit újabban telepítettem. Valóban a deb tárolót írja forrásnak.
                  Azt pedig már a vagy hiszed, vagy nem, tegnap kora délutánhoz képest megváltoztatták a tároló tartalmát.
                  Azt nem tudom, megteszem-e, hogy újra telepítem azt ami erőforrás zabáló volt, hogy jelenleg is az-e.
                  Más: Hogyan tudom megmondani a Mousepadnak, hogy a magyar helyesírásnak megfelelően ellenőrizzen?

Nagy Gyula Más: Hogyan tudom megmondani a Mousepadnak, hogy a magyar helyesírásnak megfelelően ellenőrizzen?

Ezt új kérdésként illik feltenni...

Nagy Gyula Hogyan tudom megmondani a Mousepadnak, hogy a magyar helyesírásnak megfelelően ellenőrizzen?

A Mousepadben (nem a felhő tárolóban): Szerkesztés /Beállítások / Bővítmények fül
                      Ha itt a „Spell Checking” be van pipálva, akkor ellenőrzi a helyesírást, azon a nyelven, amely a mellette lévő fogaskerékikonra kattintva meg van adva neki. A nyelv megváltoztatása után be kell zárni majd újra el kell indítani a Mousepadet, hogy a módosítás érvénybe lépjen.
                      A Mousepad használata közben a helyesírás-ellenőrzés, azaz a „Spell Checking” bővítmény, a Ctrl+K-val ki-bekapcsolható.

Nem gondolod, hogy szakmai témák helyett bármi fasságra fogok kattintani?

Azért illik új témát új kérdésként feltenni, mert ha véletlenül erre téved valaki, akinek pont mousepad gondja akadna, a keresővel rá tudjon találni a témádra. És mindemellett még megoldottként is lehetne jelölni.
                        De nem, a szabájok azé' vannak, hogy megcsesszék őket. Köszönöm, ó Gyula, ezt a közösségi gondolkodáat!

a mester Ezt új kérdésként illik feltenni...

OFF
                          Szerintem vannak még gondjai a kérdezőnknek a kategorizálással, a halmazokkal. Ha valami egyszerre két vagy több halmazba is beleillik, akkor ott már nem igazán tudja eldönteni, hogy melyik az erősebb szempont, vagy hol a közös metszet, amibe viszont az adott dolog már nincs benne. A képernyőképekkel való naplózásról íródott blogból hamar szkripttel történő naplózásról szóló blog lett, ami már magában véve sem helyes. Erre jött, hogy kellene számára írni egy szkriptet a snaptelenítésről és nem értette, miért van vele ilyen rútul bánva, mikor az a téma a szkriptekről szól.

Ez a téma a mashinkájáról szól. A mashinkáján fut a GNOME Mahjongg.
                          Ez a téma a mashinkájáról szól. A mashinkáján fut a Mousepad.
                          Számára ez nyilván így rendben.

a mester Nem gondolod, hogy

Abban is van ráció amit erőltetsz. Köszönöm, hogy rajta tartod a figyelmemet. Jó kérdés az is, hogy ez mennyire szakmai.
                          A szövegben levőkre is lehet keresni? Az is igaz, ezt ki is próbálhatom.