danegigen, ezért javaslom hogy a directx-en kívül csak azt rakjátok fel vele amit feltétlenül szükségesnek tartotok... a directx része nem rontja el, az tuti mert használom :) ha mégis elrontaná, arra egy gyors huszárvágással annyit tudok mondani, hogy töröljétek a .wine könytárat a home-ból :) ha nincs kedvetek buherálni...

Tiszta pozitívum ez a szkript, mert más hetek, mitöbb hónapok óta fel akarom tenni a dx-et, a cs miatt, de eddig nem akarta. Most végre megcsillant újra a reménysugár... Este kipróbálom.

current88A dolog remek csak a bénáknak mint Én odaírhatnátok,hogy: a letöltött fájl>jobb gomb>tulajdonságok>jogosultságok>fájl végrehajtásának engedélyezése programként bepipál>katt a fájlra> futtatás terminálban és itt választható a dx9. Nekem csak így ment,de legalább ment.Egyébként Köszönöm szépen,jó dolog

gumimaciHa terminálban dolgozol, akkor a fenti is megteszi. Kéretik azért barátkozni a terminállal, nem dísznek, vagy helyfoglalónak van az ott. :D

berciXcoreNekem ott semmit se csinált se sudo-val se nélküle. Ezt írta a következő sorba: sh: Can't open ./winetricks

gumimaciTalán nem jó helyen lett kiadva a parancs. Alapértelmezetten az Asztalra ment a Firefox, a terminál viszont a saját home gyökerében nyílik meg. Szóval előtte logikusan: cd Asztal :)

berciXcoreTehát a cd paranccsal lehet megkérni hogy oda bandukoljon ahol a fájl van pl. így: cd /home/gyurcsi/Asztal/....?

current88passz... én speciel a legújabb 1.1.15-ös Wine-val próbáltam, ez nem a stabil, hanem fejlesztési verzió. Én a helyedben átnevezném (vagy letörölném) a .wine könyvtárat a home-ból és úgy próbálnám újra.

current88hát ööö... valamit sikerült nagyon félrehegesztened .wine mappádban ha ez az eredmény, szóval a legbiztosabb megoldásnak azt látom, ha letörlöd a .wine mappát a home mappádból és utána újrapróbálkozol. (Ezzel elveszíted az összes eddig Wine-ba bele telepített programot is! Tehát, amit kell és ki lehet menteni mentsd ki elötte.)

• [törölve]

current88sztem az a baj h root joggal akartad futtatni, az úgy nekem sem működött ugyazezt írta, viszont mont mársimajogúként sem fogja engedni. megoldás: sudo nautilus, a home mappádba rejtett fájlokat láthatóvá teszed, bemész a .wine/dirve_c mappába ott van vmi winetricktemp mappa azt kitörlöd, kimész a home mappűdbaott is lesz valami winetrickes mappa, és azt is kitörlöd. ezek után próbáld újrafuttatni a winetricks-t nem rootként. üdv.

tomato33Ha fenn van az msttcorefonts, akkor az magával rántja a cabextractot is. Ezek szerint nincs fenn az msttcorefonts. ;)

gumimaciNem kell annyi, mert a /home/felhasználónév alatt nyílik meg a terminál. Ezért elég csak a cd Asztal. Ha használtál valaha DOS-t ott is ez volt a könyvtárváltós parancs. ;)

Mi a helyzet a DX 10-el? Lassan már 10.1 is lesz. NVidiával próbáljátok?

gumimaciNézdd... először is a leírást nem én csináltam. Ami az illeti, tényleg feltételez némi előképzettséget, de nem hiszem hogy ez túlon túl sok lenne. Pont ebből következik az a gondolatom is, hogy le lehetett volna írni, hogy mit hogyan kell. Mindegy.. Nem kell sztem ezen problémázni, egyszerűen leírod, hogy teljesen tudatlan vagy, és valaki(jó esetben az aki a leírást készítette), kibővíti a leírást.

saleema programokat futtatni tökéletesen tud, csak a winecfg nem indul