pppoeconf és router - dhcp probléma Ubuntu
pppoe-ben auto csatlakozás ki van véve? ifconfigban mit látsz? /etc/network/interfaces fájl tartalma? sudo /etc/init.d/network start nem oldaná meg a problémádat?
Sztem mivel a gépen elindítottad a pppoeconf-t az ubi most azt veszi alapértelmezettnek. Azt kéne valahogyan kiszedni, gondolom az /etc/network/interfaces fájlból, vagy valahigy másképp, és csak simán átírni dhcp-re. Valami ilyesmire gondolok az interfaces-ben: auto eth0 iface eth0 inet dhcp gondolom valami ilyesminek kéne lennie, plusz még a szaros network managerben kéne beállítani, több ötletem nincs. Ha beállítod az interfaces fájlt, csak akkor jutnak érvényre a változások ha újra indítod az interfészhez tartozó cuccot, vagy a gépet. /etc/init.d/networking restart -tal tudod újraindítani. maj lesz valami, rem segítettem picit.
CeRkoF GNU nano 2.0.7 Fájl: interfaces auto lo iface lo inet loopback auto dhcp iface dhcp pre-up /sbin/ifconfig eth0 up # line maintained by dhcp provider dhcp auto eth0 iface eth0 inet dhcp address 192.168.2.186 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.2.1 auto dsl-provider iface dsl-provider inet ppp pre-up /sbin/ifconfig eth0 up # line maintained by pppoeconf provider dsl-provider igy néz ki az /etc/network/interfaces :)
Vagy a le fel kapcsolást megcsinálthatod úgy is elvileg h terminálba beírod: sudo /etc/init.d/networking restart Elvileg mennie kéne, megy debian alatt is.
gyorikzsoleesz@zsoleesz-desktop:~$ sudo /etc/init.d/networking restart * Reconfiguring network interfaces... /etc/network/interfaces:6: too few parameters for iface line ifdown: couldn't read interfaces file "/etc/network/interfaces" /etc/network/interfaces:6: too few parameters for iface line ifup: couldn't read interfaces file "/etc/network/interfaces" [fail] köszönöm hogy segítettek rendesek vagytok, de még így se működik.
gyorikzsoleesz@zsoleesz-desktop:~$ ifdown eth0 ifdown: failed to open statefile /var/run/network/ifstate: Permission denied zsoleesz@zsoleesz-desktop:~$ ifup eth0 ifup: failed to open statefile /var/run/network/ifstate: Permission denied ktöröltem a dolgokat, és csak ezeket hagytam benne amiket írtál, de erre ezt irja ki ujra indításkor. Nincsa valami olyan funkcíó amit letíltja a hálózati kapcsolatok bizonyos típusait? mert egy narancssárga 3szög van a két monitor ikonon.
Örülök h sikerült :D és h segíthettem, persze nem rajtam múlott ;)