BiggieNekem egy az egyben az van az xconfigban amit fentebb leírtam. A NoDDC nekem nem kellett, bár nem tudom neked miért kellene. A 106095-ös Belinea asszem 96kHz-es. Vagy még több. Én szórakoztam vagy fél napot a különböző (ésszerű) felbontásokkal/frekikkel a fentebb leírt módon, csont nélkül vette őket. Régi TVM 69kHz-es monitor, egy GForce2/MX400-zal.

BiggieJa bocs, 103022. Az 69kHz. A DDC-vel tudna a monitor "visszaszólni" a videokártyának hogy mi a maximális freki amit tud. A NoDDC-vel elméletileg ezt ki lehet kapcsolni. Érdemes lenne kipróbálni hogy beállítasz vmi csúcsszuper monitort grafikusan, majd manuálisan kikapcsolod a DDC-t. Ekkor elméletileg bármilyen arra a monitorra érvényes szabvány frekit engedélyeznie kellene. Már ha jól értem az egész logikáját.

BiggieSection Device Option "NoDDC" "True" . . . A gugli a "noddc"-re köp ki külföldi fórumokat. Onnan könnyebb beazonosítani.

BiggieArra gondolok, hogy ha az EDID-et és a DDC-t kikapcsolod manuálisan, akkor a manuálisan beütött frekiket rá kellene hogy kényszerítse a videokártya a monitorra, még ha az tönkre is megy ettől. (értsd: nincs visszacsatolás a rendszer felé) Ha ezt elérjük, akkor már csak a jó értékeket kell megadni. Ja, a grafikus beállító progik nekem sem működtek normálisan. Azért hegesztem kézzel a xorg-ot.

Ennyivel később: 3 hónap

sziasztok. elég sokáig vártam a frissítés után, csiszolgattam, újra telepítettem, másikat, harmadikat, szóval a különböző disztribúciókat próbálgatva a kiwinél maradtam. most jönne a finomhangolás. a monitor: iiyama LS704UT igen tudom hogy nem mai darab, meg nem is lcd,de zen nem sajnálom a kisérletezést. olvasgatom a fórumokat, de még mindig bizonytalan vagyok hogy tudnám finomhangolni a xorg.confot itt van xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file) # # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using # values from the debconf database. # # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page. # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.) # # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only* # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg # package. # # If you have edited this file but would like it to be automatically updated # again, run the following command: # sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "hu" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" Option "CorePointer" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" EndSection Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen "Default Screen" EndSection megtudja nekem valaki mutatni, mondani hova is írjam be az adatokat, amiket eddig még nem is találtam meg? nem mertem bele nyúlni, de csináltam egy mentést róla már köszönöm

Ennyivel később: 6 nap

majorjoaz adatokat már megtaláltam, de a hozzáértés még segítene. köszöntem

Ennyivel később: 4 nap

Egy haveromnak az a baja, hogy ha be van kapcsolva a legfrissebb drivere akkor a felbontása 320*kicsi meg 640*480, és ha ki van kapcsolva akkor 800*600 de nem engedi a 3d-s efekteket, amúgy a monitornak 1280*1024 a normál felbontása(CRT). (Nete sajna nincs.) Mit lehet ezzel csinálni?

• geko válaszolt erre.
          Ennyivel később: 5 nap

Sziasztok, nálunk is ez a probléma, ha bekapcsolom az nvidia driverét, akkor csak 320*akármennyi, meg 640*480 van, de ha kikapcsolom, akkor is csak 800*600, sajnos 1024*768 kellene. Xorg.configban megnéztem a legnagyobb felbontás 1600*1200 ez is van legelől, de sajnos ahol a felbontást átállíthatnám, ott nem jelenik meg csak a 8001*600 és kisebb felbontások. Kb három órán keresztül szenvedtem vele, mindent kipróbáltam amit itt írtok. Nem tudja esetleg valaki, hogy lehetne előcsalni azt a szükséges felbontást? előre is köszi jah videókártya mx 440 es ha jól emlékszem a monitor meg egy daewoo lcd.

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy kb 2 hete cseréltem videókarit és a rendszert 2x tettem újra, de amikor felrakom a kártya driver - t (Nvidia 9600GT), a felbontásom és a képernyő frissítésem nagyon alacsony! A felbontás max. 1280x1024, a frissítés 52Hz, ha nem rakom fel a drivert, akkor üvölt a kártya hűtője, mivel pörög, mint a veszedelem, de akkor van 2536xvalami illetve 85Hz (a monitorom egy ViewSonic G90f-2CRT)! Tudna valaki segíteni, ha kérhetem, hogy ez ne így legyen!???

Ennyivel később: 14 nap

Hello! Én 3 napja telepítettem az Ubuntut, ez az első linuxom szóval full kezdő vagyok. Egy olyan problémám lenne, hogy a képernyő és grafika menüpontban beállítom hogy mien videókarim van(nVidia 8600GT). Ekkor a monitorom, ami elég régi működik 800*600-as felbontásban 85 herzen. Viszont ha az eszkömeghajtókban engedélyezni akarom a videókarit, 3Dgyorsítás révén(ugyanis az extra képi effekteket csak így tudom megjeleníteni) beállítja kér egy újraindítást, és bár tudom alkalmazni az effekteket, de a monitor csak 60 herzen fut.Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?Tudom hogy nagyon láma vagyok még Linuxban, és lehet hogy hülyeséget kérdeztem, de ezért elnézést kérek:D:D

DaxusTerminálba: sudo apt-get install nvidia-settings Használat: terminálba sudo nvidia-settings Mindent beállítasz Apply és csak utána mented. Azzal, hogy utána mit ír ki a beállítások menüben ne foglalkozz, neked a helyes frekvenciád lesz.

karmesterKöszönöm a gyors válazt, a problémám megoldótott:D:D

Sziasztok, Próbálgatom én is finomhangolni a rendszert. Ahogy Karmester leírta nekem összejött a login képernyő helyes felbontással de eltüntek az alkalmazások keretei, a screenlet-ek helyén illetve a terminál ablak is egy nagy fehér téglalap. nem tudom mozgatni sem őket.