KendekKöszönöm, hogy meghallgattál! Közben fél szemmel lesem a meccset, de persze lehet, hogy nem ezért nem látom mi ebben a kompromisszum, nekem jó megoldásnak tűnik. :-)

csuhas32Annyi a kompromisszum, hogy ez így csak félautomata megoldás. Egyrészről meg kell várni a felhasználói beavatkozást, másrészről meg az OK gomb helyett be is lehet zárni a dialógusablakot. De már állok is neki a kivitelezésének. :-)

csuhas32Jah már megírtam ezt a részt, igazán nem volt bonyolult. Csak közben még eszembe jutott tegnap este, hogy jó lenne egy telepítőszkript a SourceForge oldaláról letölthető Install Pack-be, mert így, csak egy halmaz Debian telepítőcsomaggal, nem túl szerencsés. :D Meg közben eszembe jutott még az is, hogy az ütemezett visszaállítási pontoknál is milyen jó lenne ha figyelembe venné azt, hogy betelt a hely. Mert amúgy eddig azt csinálta, hogy percenként megpróbálkozott a létrehozással. Most pedig akkor automatikusan törli a be nem fejezett visszaállítási pontot, valamint elhalasztja a megadott idővel az újabb próbálkozást. Már csak órák kérdése, és meg is lesznek a friss csomagok. Sajnos valamiért megfelezték a Launchpadon a fordítószerverek számát, valamint elég nagy a tolongás.

KendekSziasztok! Na feltelepítettem és testreszabtam az ubuntu 14.04-et, Unity ment a fenébe, helyére Cinnamon 2.2 stable került. :) Minden szép és jó, csak a Live rendszer készítésnél van gond. Az elkészült sblive fájlt csak pendrive-ra hajlandó kiírni, ISO-vá nem engedi konvertálni(6GB hely csak elég rá): http://i.imgur.com/NZEeZCM.png Mi lehet a gond?

Tomi37Van majd' 6 GB-nyi szabad helyed a /home partíció alatt? A konvertáláshoz előbb ki kell csomagolni az elkészült .sblive képet, majd azt lehet újra becsomagolni némi alakítás után .iso-ba. Ehhez összesen kétszeres mennyiségű szabad hely szükséges a választott Live kép méretéhez képest.

Tomi37Megnéztem a kódot mert már régen írtam ezt a részt, és ezek a követelmények: - A képfájl mérete legyen nagyobb mint nulla, de legyen kisebb mint 4 GB. - A képfájl méretének a kétszerese + 100 MB legyen kisebb mint a tárolókönyvtárában elérhető szabad hely mennyisége. - Ne létezzen még a .iso fájl. Nálad az első és az utolsó követelmény megfelel, mert ez leolvasható a képedről. Így marad a középső mint ok.

KendekDe jó. Akkor 6 GB hely nem elég, és 8 órányi munka veszik kárba ha remastersys-szel sem sikerül ISO-t készítenem belőle. :( És akkor kezdhetek mindent előről de már 20 GB-os /home-mal, hogy még véletlenül se járjak így.

Tomi37A fenéket. A legrosszabb esetben is megadsz neki egy nagyobb munkapartíciót, és kézzel átmásolod az elkészült képet oda, hogy ne kelljen újracsinálni.

Tomi37Lehet, de sajnos az NTFS-t nem fogja kedvelni. :-(

Tomi37Amúgy milyen témát használsz? Úgy tudtam, hogy a QLineEditnek alapból QPalette::Base színe van, és akkor nem szabadna így elütnie a QFrame-től ami körbeveszi. Márpedig a te képedről kilátszik a munkakönyvtárnál. Viszont ami rendszereken én teszteltem, ott mindenhol sima fehér és teljesen beleolvad.

KendekGondolom a GTK témára célzol. Az Adwaita, az ablakkeret meg Ambiance. Még megpróbálok egy 10 GB-ot levágni az NTFS-ből és hozzáhegeszteni a /home-hoz, hátha sikerül.

Tomi37Na azzal pont nem néztem, mert ami Debian testinget letöltöttem az Xfce-t szállított alapból. Asszem átálltak arra ha minden igaz.

KendekSikerült! :) Elég volt csak a 2 GB-nyi swapot feláldozni, máris átkonvertálta. Köszönöm a segítségedet. A fordításra visszatérve, mely nyelvekről lenne szó amiket bele kéne még tenni a locales-ba?

Tomi37Jelenleg ezek a nyelvek vannak: https://translations.launchpad.net/systemback és a linkelt oldalon láthatod, hogy hogy állnak. Ha valamelyiket jól beszéled közülük, akkor írjál hozzájuk bátran. Vagy újat is létrehozhatsz. :-)

KendekLátom német még nincs. Holnap nekilátok, ez a minimum amivel köszönetet mondhatok ezért a mesterműért. :)

Tomi37Na az igazán remek lenne, Németországból már töltötték le a Systembacket. :-)

Na elkezdtem újra foglalkozni kicsit a Systemback wikis leírásával. Egyelőre aktualizáltam a képeket, meg kigondoltam, hogy hogyan folytatom. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy mennyire van igény erre? Mert azért rövidítve is hosszú, és még úgy is sok, hogy szétszedem kicsit a témákat, hogy átláthatóbb legyen. De tény, hogy ha valaki elolvassa majd, akkor kicsit világosabbá válik számára több dolog is.

KendekSzerintem van rá igény, én már többször linkeltem az eddig elkészült részt is.