A legjobb belátásom szerint csinálom és van alapom a jó belátáshoz. A gépemet annyira szétbontottam, hogy szemrevételezést tudtam csinálni. Emellett a résbe befért a porszívó csöve, ki tudtam fújatni a hűtőrendszert. Az eredményt a proci (mag) hőmérséklet változása megmutatta. Ezt megírtam. Azt is, hogy a szerelést szilikon zsírral csinálom, ami nem szárad ki, amivel nem romlik a hőelvezetés. vannak más "örök életű" lehetőségek is. Ilyen például, a ráragasztás is. Lehet tippelgetni, miért tönkremenő lehetőségeket alkalmaznak.
Továbbra is igaz amit írtam. A felhasználót továbbra is az érdekli, hogy jól használható gépe legyen a lehető legolcsóbban. Amikor a kedvenc gépét akarja használni, miért érdekelné a program hordozhatóság?
Számomra a többi is evidencia amit írtam. Szóba került a FF és a Google böngésző. Úgy is, hogy az utóbbinak a fejlesztését üzleti érdekek mozgatják. Várhatóan addig lesz jó ameddig valós konkurenciája van. Ugyanez a beszélgetés elhangzott az operációs rendszerek esetében is. Arról is volt latolgatás, hogy a Linuxok miért réteg szoftverek.
Leagyamenteztetek amikor elmondtam a következtetésemet.
tenkes Minden esetre egyre több disztrónak van konténeresedő változata.
Tanulságos az üzleti és szabad rendszerek összehasonlítása is, különös tekintettel a nem feltétlenül felhasználói érdekeket szolgáló feltűnően nagy hasonlóságokra.
Az számítógépekben már maga a hardver is logikai hálózat és mint ilyen, (tárgyiasult) szoftver. A mai számítógépek leginkább célszámítógépek hálózata programmal, RAM-mal és processzorral.
Ezek fölött minden már emuláció, emulált felületekkel. Ezek réteg szerkezetben és úgy, hogy van ahol a felsőbb rétegben futó valamik (program processz, stb.) rétegeken átlépve belenyúl az alsóbb rétegbe. Nekünk még azt tanították, hogy a réteg szerkezet azért van, mert jó és nem jó (bajt okozhat) a rétegeken való átnyulkálás.
A következő a logikán túl a kőkemény szakmaiság, hogy egy egy konstrukció mennyire átlátható és összességében mennyire hatékony, ezzel (a szakemberek számára) mennyire jól diagnosztizálható és javítható. Végső soron mennyire jó Mari néninek.
Az is kérdés, mennyire szabadon választott ha a lényegesekben mindegyik lényegében egyforma. És ez nem csupán a számítástechnika esetében igaz. Vagy ezzel, vagy azzal kell fizetned, de fizetned kell. Kinek miből van több. Pénze, ideje, tudása. Nálam szerencsés, hogy megmaradt a (gyermeki) kíváncsiság a miértek megtalálásához is. Emellett ott van a javító segítő szándék is. Nem csupán a közvetlen saját érdekem nézése.
Remélem, a masinkámnál is kiderül mi okozza a problémát. Az sem baj ha az egész gyorsabbá, hatékonyabbá válik.
Tudom, érdemes feltennem és megtanulnom a legkisebb gépigényű konzervet.