Ampersandmegint tüntetés van? ... és mi a célja tüntetésnek? ... ha vannak eredeti és sikeres dolgok, akkor annak ne lehessen megcsinálni a ratyis magyar változatát! ... a tüntetők harmadik követelését egyelőre egy filozófusokból és jogászokból álló csoport elemzi :) betiltották a vindózt: a titkárnők országos szervezete hivatalos nyilatkozatban adott hangot aggályának: mi lesz így a pasziánsszal? go east!
szeretem az ubuntu (i love ubuntu)
én a végéröl kezdem :) öcsém ajánlotta, a már 90-es évek elsö felében. neki a debian lett a favorit. én jobban szerettem játszani (nfs-1, wolf3D, doom) és a 90-es években végbement tudathasadásom eredményeképp kiszálltam a sulizenekarbol, mert baromira érdekelt, hogy mit tudok kihozni pl. egy metallica számbol, ha techno alapokra helyezem... impulse tracker, majd mod plug... szeretek komponálni :) évek mulnak, szokás rögzül, bsa csenget... ok, ez utobbit nem vártam meg :) a váltás oka: igy 30 felett kiváncsi voltam mi igaz abbol, hogy a linux "felnött". az ingyenesség további nem elhanyagolhato tényezö volt, de mondjuk ha 5ezerért kapok xp-t (kevésbé szigoru feltételekkel, mint a jelenlegi eula), office-t és minden egyebet amire szükségem van, biztos nem váltottam volna. kritérium a disztro keresése folyamán: "windows-al egyenértékü" egyszerüség, lehetöleg debian alapon. ne nevess, egy elbaltázott gyerekkori probálkozás a programozás felé azt eredményezte, hogy máig azonnal kirohanok a lakásbol, ha terminált kell vmihez használni. 2006 - DSL (itt jöttem rá, hogy legyen automatice ntfs r/w támogatás is) 2007 - Ubi 7.10 -> distrowatch alapján 2008 - Ubi 8.04 - 2 honapja a Studio verzio, bár most nagyon nincs idöm zenélni. a win-röl (alapvetöen xp): - évekig eszembe sem jutott (98-ig), hogy ez fizetös volna. tényleg. - 15+ év alatt kb 5x volt virus/trojai, stb., 2006-tol nem is nagyon használtam irtot. megtanultam biztonságosan netezni. - az xp_sp2-m sok esetben most is gyorsabb, mint az Ubi. (nem sokkal, de P3-866/512sdram mindent megérez.) de karácsonyra meglepem magam egy modern laptoppal, ujra elökapom a gitárt és lesz ám "tux'n'roll" :) - fagyás átlag 4-8 havonta, reinstall igény 1-2 évente szerintem akiknek mint átlagos end-juzer problémája van a win-el, azok pont azok az emberek, akik azt hiszik, hogy az autozás is csak abbol áll, hogy van kormány, válto, pedál, oszt hadd szoljon... pedig nagyon nem mindegy, hogy a hardver mennire müxik együtt a win-el és a többi hardverrel valamint a szükséges szoftverek hogy viszonyulnak. csakhát gépvásárlás elött ennek utánajárni kb annyi melo, mint a szükséges linux alapokat megtanulni. az emberek ezt nem nagyon képesek felfogni.
"és ha már ennyi jót halotunk a linuxról akkor írjátok oda kérlek hogy kinek ki ajánlotta a linuxott??" Én először egy sulinetes gépen találkoztam UHU-Linux-al, de akkor még nem nagyon érdekelt az egész. Később, amikor már másik gépem volt, és egyre jobban érdekelt a számítástechnika, gondoltam érdemes lenne kipróbálni a Linuxot is. Először az XP mellé feltettem egy SuSe linuxot, de nem sokat használtam. Eközben sok disztribúciót is kipróbáltam. Mikor felidegesített az XP, feltettem egy UHU-t ami nagyon jó volt, mert a DVD-n alapból sok csomag van, és akkor még otthon nem volt netem. Eközben persze nézegettem ezt a weboldalt is, és eldöntöttem, hogy ha lesz otthon is net, Ubuntura váltok. Mióta van net, azóta van Ubuntu is :), ez a rendszer annyira tetszik, hogy egyáltalán nincs szükségem már XP-re.
Én azért szeretem az Ubuntut, mert a CD-t pukis zacsiban küldik!!!
NÉn nem a fizetős vagy nemfizetős software-ek miatt tértem át Linuxra, mert erre ottvolt a crack warez stb :D Hanem mert sokkal de sokkal megbízhatóbb, virus szempontjábol is meg sztem igényesebb is. Egy tagnál telepítettem Vistát az elmúlt pár napban de telepités után 1x egyből megfagyott...:D Linuxot még nemtudtam megfagyasztani max a progikat de az OS egyből legyalulja ha problem van vele
Tryalkorszevasztok a lényeg a windowsnál,hogy adig mig nem teszel fel vir irtót ne lépj ki a netre ... amugy az ubi tényleg jó én máe 1 éve hasz nálom de szper föleg az uj 8,10-es amit tegnap elött postázták UK-böl el felejtettem már hogy meg rendeltem . de ez a küldött gyári boot cd jobb mint amit lelhet tölteni /pl a letöltöttel nem ment a 3d- most megy minden tehát köszönet a fejlesztöknek hip hip hurrá!!!!!!!!!!!! [Mod]: a windows-t biztosan csak elírtad, ezért kijavítottam, amúgy meg karmesternek teljesen igaza van.
vadkanokNa akkor babám először is nincs winfos. Megvan a becsületes neve, ez nem az a fórum ahol ezzel nagyobb leszel. Másik: Ha billentyűd rossz akkor előre is bocsánatot kérek, de ez nem chat itt értelmes egész szavakat szoktunk mondatba összekötni.
vadkanokJól van picinyem akkor hogy szólítsalak?:) Nehogy megharagudj:)
[törölve]
Egy mai történetet osztanék meg veletek. Egy egyetemi vetítés alkalmával az előadó notebbok-ján office2007-volt ami állandóan belefagyott egy bizonyos diánál, igy elég kellemetlen volt a helyzet, a helyzet mentésére kiváltott notebook, pedig hemzsegett a virusoktól, igy az állandóan felugró virusírtó miatt használhatatlan volt. Ekkor felajánlottam az ubuntu-s gépemet, amin tökéletesen sikerült levetíteti az openoffice-org bemutató segítségével az előadást.
szitabalintÉs mi az eszmei mondanivaló? Mindenki dobott egy hátast, hogy hű meg ha ez milyen szuper dolog, vagy csak egyszerűen végigunatkozták az amúgy is kudarcra ítélt előadást és továbbra sem tudják mi az az Ubuntu?
Kerestem fórum témákat, hogy hova írjak köszönetet. Végül ezt találtam. Szóval szeretnék köszönetet mondani minden fejlesztőnek, akinek köze van a népszerű ubuntu egyre jobbá csiszolásához. Az utolsó frissítéssel már sokadszor húznak ki a "sz@rból". Én nem is értem, hogy csinálják!? Ha valamit -véletlen- kitörlök, elszúrok, elrontok, a következő frissítéssel rendbe teszi a rendszeremet. 1szóval: KÖSZÖNÖM! :D
Mondjuk én kb. 15 éve az ms termékeket használok kezdve dos most pedig a laptopomhoz a vista. Nem értem minek erőltetni a gyengébb laptopokhoz a vista-t nekem olyan szinten lassú volt, hogy nem volt kedvem használni a gépet de a melóhoz kellet hisz a programok amiket használtunk persze windows-ba volt csak hajlandó menni. De ebbe az évbe ezzel nem kell már törődnöm más a munkám és most végre hódolhatok annak, hogy meg ismerjem a linux-ot. Be kell valljam nem könnyű az átállás bár az Ubuntu szerintem az egyik leg felhasználó barátabb disztribúció. Az alaprendszer feltelepítése nem nagy ügy tényleg semmivel nem bonyolultabb dolog mint windows-t telepíteni. Viszont ha valami nem működik pl.: egy hardver nem megy akkor buherálni kell a neten rendesen. Gondolom ez tartja vissza a többi embert mert más felfogás tényleg de sikerült a wifi-t megcsinálnom persze nagyon sok utána olvasás után, de jó érzés volt utána sikerült. A többi ember azt mondta a meló helyen minek kínlódsz vele ott a vista meg a driver lemez és kész. De amikor megmutattam nekik, hogy milyen szellemes megoldások vannak linux-ba leeset azért egy két emberkének az álla. Most már nem adom fel emlékszem a windows mellett is rengeteget ültem és kínlódtam már régóta szemezgetem az Ubuntu-val nagyszerű rendszer és nagyszerű közösség . A programokat és parancsokat szokni kell rengeteget tanulni de sebaj még kb. 1 hónapja használom és már közel se vagyok olyan elveszett mint kezdetbe. Szóval remélem a linux egyre nagyobb teret hódít majd és az emberek rájönnek a csillogás nem minden. Egyébként a linux-ot barátom mutatta meg és bátorított, hogy használjam mit mondjak nem bántam meg.
Nekem egy barátom száján csúszott ki ez a distro név, és amikor utána néztem, akkor megláttam a beryl-t :) hát előtte is linuxoztam, de csak ritkán nah ubi-ba beleszerettem:D aztán felraktam valami nem működött letöröltem. 1 hét áhh megint meg kéne nézni :) megnéztem megoldottam aztán így folyamatosan mikor ráuntam a windows-ra meg a driverekkel való kényelmetlen játszadozással, meg hogy a driverek fele helyett vírust találok csak mert logitech nem támogatja már a webcamot stb...akkor felraktam ubi-t mindíg :) Aztán 1 évig hagytam ülni, jött a compiz fusion és akkor megint ránéztem és pár hónapra feltettem, de sajnos játszásra nem volt nekem jó, meg msn-re... ez a 2 eléggé kitölti a szabadidőmet, szóval vista tértem. Most meg szerintem tönkrement a telepítő dvd-m, mert nehézkesen bootol, és eléggé lassú a telepítés, pedig megint azt akarok felrakni most huzamosabb időre, mert mit ne mondjak kipróbáltam ezt a 'vindózhetet' és egyből írtam nekik a reportot, h csinálják már meg azt a hülye new folder menüpontot ne kelljen hozzá az almenüből kiválasztani -.- többéves gondom Windowssal... Meg az a superbar :X ...