Sziráki Tamásszeretem a gnome2-t
Ubuntu 12.04-re MATE desktop telepítésének leírása
ha telepíted a mate-desktop-environment-et, akkor miért telepíted elé a mate-core-t. Az első a második néhány appal bővített változata. vagy akkor miért nem apt-get install mate-desktop-environment-extra van az utolsó előtti két sor helyett? Azt esetleg nem tudja valaki, hogyan lehet az ablakok címsorát "lefogyasztani", vagyis a címsor magasságát csökkenteni?
Kimaritemateconf-editor már(még) nincs a mate-ban (ha 12.04-en csücsül az a mate), dconf-editor van, ami jól rosszul beállítható, vagy gconf-editor, ami inkább rosszul-jól :) a címsor betűméretének csökkentése is csak addig a határig működik, ameddig a betű kisebb nem lesz, mint az ablakdíszítés gombok, mert akkor a gombok magassága és az alattuk-fölöttük alkalmazott "ráhagyás" határozza meg a címsor magasságát, legalábbis az én asztaltémámban így működik. Közben megoldottam, a metacity-témában szerkesztettem kicsit, azóta keskeny szalagok az ablakok címsorai, úgysem cserélgetem, szóval ennél globálisabb megoldás fölösleges.
obligatezeket lehet-e valami scripttel etetni hogy egy korábbi beállítást elmentsen vagy visszatöltsön, esetéeg egy gnome2-es beűállítást át lehessen hozni vele mate alá?
szeretném a mate-t telepiteni,itt elakadok "Majd ezt mentsük le az F2 billentyűkombinációval. Adjunk rá jogot, hogy futtathassuk: chmod 777 mate.sh Majd futtassuk le a parancsot: ./mate.sh" f2 vel mentem addig ok,aztán pontosan mit is kell csinálni?
rogues „megjeleni a terminálba ez a sok parancs” Nem, te hozol létre egy fájlt.(átmenetileg) Ebbe másolod be ezt a tartalmat. Mented. Futási jogot adsz neki a chmod paranccsal. (most akkor így: chmod 777 fájlneve) Ha nem ad hibaüzenetet, hanem simán visszakapod a promptot, akkor futtasd a ./mate.sh (amennyiben ezt a nevet adtad neki).
roguesA cd paranccsal előbb abba a könyvtárba kell lépni, ahol, az sh van. Ha a Saját Mappa-ban van, akkor: ./mate.sh Ha nem ott, hanem a Letöltésekben, akkor: cd Letöltések/ # a "Let" után nyomj TAB-ot, akkor kiegészíti a nevet, majd ~/Letöltések$ ./mate.sh # enter (a chmod 777-hez is a könyvtárban kell állni) Hova mentetted a scriptet, melyik könyvtárba?