gytoth Idéznéd?
https://askubuntu.com/questions/1178285/how-to-solve-ima-error-communicating-to-tpm-chip-messages-during-boot
Ezt néztem fordítóval. Ebben írta valaki. Nem kizárt, hogy hibás a vonatkoztatás, de egyikünk sem látja át teljesen a rendszert, így tippelgetünk és tesztelgetünk (feketedoboz vizsgálat).
tenkes de ugye az belátható, hogy
A tudatosságunk felépítésének és működésének jó modellje a számítógépeink. Én egy ideig eljátszadoztam avval, hogy milyen lehet egy kis takarítógép (élmény) valósága. Így sokmindent megtudtam magamról is.
Tökéletesen megfelelünk a robotgép definíciónak. Annyi, hogy higtechebbek vagyunk, mint amit jelenleg csinálni tudunk. Röviden: A belátásunk a programozottságunktól függ. Ehhez érdekes az is amit az MI-ről publikálnak.
Az a következő, hogy az alapján is, hogy mit minek értelmezünk (ezzel látunk), befolyásolja, hogy mit látunk jónak, természetesnek. Azt is, hogy mit tudunk, vagyunk kénytelenek elfogadni.
Gondolom, az nem kérdés, hogy sokkal gyorsabb a "fejlesztések miatti" elavulás, mint a fizikai tönkremenetel.
Annak belátásához sem kell diploma, hogy összességében ócsóbb egy programot jól megírni, mint egy kevésbé jót sok gépen futtatni (produktum/ráfordítás arány).
Mégjobb az arány ha már megvan a program. Csak adaptálni kell, vagy egy jó automatizmussal gép (hardver) függvényében a megfelelő verziót telepíteni. Adott korlátok között a telepítő programok is ezt teszik.
Annak idején fennen hangoztatták a szabványosítást, a modularitást (a modulonkénti cserélési lehetőséggel) és a felülről való kompatibilitást. Én ezek fenékberúgását és mesterségesen, inkompatibilátások gyártását látom. Jó, mostmár az ókos telóknál jó szinten egységesítették a csatlakozásokat (kakukktojás az alma).
Konkrétan a Windowsnál: Miért nem lehet úgy, hogy ha nincs benn az újabb chip, akkor publikáltan, nem működik az újabb biztonsági rendszer? Emellett van még az is, hogy az a chip is emulálható szoftveresen. Az ára annyi, hogy a gépből használja azt az erőforrás mennyiséget amit a chipbe épített erőforrásokból használhatna.
Az én elcseszett programozásommal ez így látszik.
csuhas32 Szóval szerinted egyértelműen
Nem. Csak a tünetek alapján valószínűtlenetek. Úgy is, hogy a jelenség több forrás eredőjében jön létre. Emellett tesztelgetem, mennyire jók a feltételezések.
Az már nagyon valószínű, hogy nem hardver. Ennél ott van még az is, hogy a hardver tárgyiasított szoftver. Alapon logikai hálózat, de a mai gépek valójában egy célszámítógépekből összeállított számítógép hálózat.
A hiba szoftverre mutat és ezen belül úgy hogy a hiba a böngészőben mutatkozik meg.
A helyzetet bonyolítja, hogy a működés a gépem és a távoli számítógép működésének együttesében valósul meg.
Most jött be a képbe, hogy a szolgáltató a reklámok miatt blokkolgatja a reklám blokkolót és ezzel a felhasználói gépeket.
Ha a snap jól működik, akkor csak annyi negatívuma van, hogy valamennyi erőforrást lefoglal. Ha ez belefér a memóriába és a proci kapacitásába akkor nem baj.
A frissítések elvileg fejlesztések és hibajavítások. A visszajelzések (tesztelések) eredményei szerint. Ezért nem eretnek feltételezés, hogy a frissítések okozhatnak problémákat és a javító frissítések megoldhatnak problémákat.
Ezt a vélelmet is lehet tesztelni.
A jelenlegi szándékom az, addig megyek ameddig számomra elfogadhatóan nem működik a masinka. Az még számomra sem biztos, milyen sorrendben és mennyire gyorsan tesztelgetek. Még az is lehet, hogy közben új szempontok, vélelmek kerülnek elő.
Ha közben nem változott a helyzet, akkor időnként megfagy és újra kell indítanom a folytatáshoz.
Ez bosszantóan kellemetlen, de még kezelhető.