- Szerkesztve
tenkes Ha jól értem
Nem tudom hol látod ezeket az értékeket, de könnyen lehet, hogy jól látod. Tiszteletreméltó az ambíciód, ha átlagokat számoltál. Bekapcsoltam egy feladat kezelőt. Ezen a proci terhelés 45-60 % között mozog. Időnként 100%-ra is felugró tüskékkel.
Azt továbbra is kétlem, hogy akkor amikor a kritikus hőfok emelkedés 105-20 = 85 °C akkor 45 °C-nál belép a proci korlátozás. Továbbra is igaz, hogy a dupla hőfok különbséghez négyszeres hőmennyiség felszabadulás és hő elvonás tartozik azonos ventilátor fordulatszámnál. Emellett erős vélelem, hogy előbb növeli a ventilátor fordulatszámot, mint ahogy elkezdi a proci teljesítményt visszavenni.
Ami a fontosabb, hogy próbaként több, mint dupla terhelést adtam rá, mint amekkorát szoktam. Ezzel a böngésző nem lassult érdemlegesen és a videó lejátszás sem szaggat.
Ezzel a terheléssel nem értem el az erőforrás elfogyásos durva belassulást (mint kiderült, nem fagyás jött be jó rendszerességgel, hanem nagyon erős belassulás). Esetenként volt, hogy perceket kellett várni ahhoz, hogy valami láthatót csináljon.Általában csak a böngészőn belül.
Olyan ami (szerintem) számít, csak a rendszeres frissítés és javító frissítés volt.
Ez egy a mai viszonyok között gyenguska gép. De a szakik szerint 4G memóriával és sdd-vel még jó netező gépnek kell lennie a jelenleg támogatott nem durván erőforrás igényes Linux verziókkal. Én ennyit szeretnék.
Emellet jó lenne ha kiderülne, mi kevert el benne használhatatlanságot okozva.
Lécci írd meg, a logban hol láttad a proci terhelést. Úgy tűnik, szelektív látásom van.
Most nézem, a mahjongg önmagában 35-40 % proci teljesítményt eszik.