Érdemes lenne meglátnod, hogy van amiben nagy tudásom van. Legalábbis, a Tiednél nagyobb. A nagy erősségem pedig abban van, hogy a tudás darabkáim egy logikai egységben vannak a valóságomban. Ez azt is jelenti, hogy a részek kölcsönösen egymást erősítik és az egész automatikusan jelez ha valami nem stimmel. Igaz ez mindenre.
A proci hőfok kérdést is alaposan túltárgyaltuk. Sajnos úgy, hogy nem vetted komolyan amiket részletezve is elmondtam. Ehhez jön az, hogy a proci akkor pörög föl ha valami felpörgeti. A memória kezelés nem igazán számítás igényes elfoglaltság.
A Swapról: Ameddig nem foglalt az egész, addig nem kevés. Emellett, a teszthez több, mint dupláját indítottam el annak amit egyszerre használni szoktam. Ha szabad swap kapacitás mellett beáll valami, memória kezelési hiba van (számomra a swap is memória).
Az operatív memóriáról: A swapot úgy is, mint lapozó memóriát, arra találták ki, hogy viszonylag gyorsan lehessen az operatív memóriából oda-vissza lapozni (mozgatni). Ez az operatív memória egy fajta kiterjesztése. Alaposan kidolgozott, jól bevált, régóta alkalmazott technológia. Ha nem működik jól, akkor nem technikai hiba következtében működik úgy, ahogyan. Ha jól működik akkor max, egy átlapozásnyi időre szabad megtorpannia a rendszernek. Kevesebbre, mint amikor a fájlrendszerből olvasunk be valamit. Egyébként pedig el kell dobnia valamit abból amit épp nem használunk és az így felszabadult helyre lehet a fájlrendszerből beolvasni. Közben folyamatosan fenn kell tartania annyi memóriát ami a folyó műveletekhez szükséges. A memória pufferes processzoros gépeknél a processzorban folytatódik a pufferelési hierarchia egészen a regiszterek szintjéig. MS-éknél a swap a w95-nél jelent meg. Bár az is lehet, hogy már a 3.1 windovsnak is része volt.
Azt meg mondtátok páran, hogy kevesebb memóriával is lehet jó netezős gépet csinálni. Ubi 16-tal 2 G memóriával szépen elketyegett a Masinka.
Megcsináltam az éjszakai memtesztet is. A mostanit is null hibával teljesítette Masinka.
klt Csak úgy bambulok a logba.
Köszönöm. Nagy mágus vagy és jó segítő.
Az egészhez még annyit, hogy az aktív SMPlayerrel és a böngészőben 35 lap megnyitásával hoztam létre, hogy a Mahjongg és a böngésző között komoly konkurencia jött létre. Ez úgy, hogy midkettő megsinylette. A Mahjongg jobban.
A film lejátszás eközben látszólag zavartalan volt. Mindhárom snapos.
Hogy tudok egy tiszta logolóhoz jutni? Vagy ezzel befejezettnek nyilvánítjuk a kísérletet?
a mester De az eredeti beküldésnél EMAIL cím volt fedve.
Megkerestem az eredetit (a szkriptes lapon). Javíts ki ha tévednék, de ha minden igaz, az email címnek kötelező kelléke egy "@". Ebben nincs.
Kérlek okosíts ki, hogyan lehet a rendszerben keresni, valamit megtalálni. Én eddig a fórumtéma keresésig jutottam.
A következő, hogy hogyan keressek rá olyanra aminek nem tudom a tartalmát. Talán: Kedves masinka, mondd meg nekem, mi a fórumtársam email címe.
Igen. Pár évvel ezelőtt próbáltam Lubuntut is. A Xubuntut a fórumtársak ajánlatára választották. Azt mondták, a Lubuntu fejlesztési vonal halódik. A Xubuntu számomra elég jól teljesít addig ameddig le nem döbben. Nem tudom hogyan lehet röviden jól leírni azt amikor gyorsan használhatatlanná tevően belassul.